r
Nosalty Logó

Egyszerű vaníliapudingos epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Egyszerű vaníliapudingos epertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 312 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 2498 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 142 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    86 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 312 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    930 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4034.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1258 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1396 mg
  • Nátrium
    1085 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.5 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    688 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    760 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1373 micro
Összesen 2498 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 142 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra. Kivajazzuk, lisztezzük a tepsit. Az epret megpucoljuk, megmossuk,
  2. Egyszerű vizes piskótát sütünk az alábiak szerint.A tojásfehérjét habbá verjük a vízzel. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A habba beleforgatjuk a cukrot és a tojássárgáját, végül a lisztes keveréket. A tepsibe öntjük a masszát. 30 percig sütjük. Félretesszük picit kihűlni.
  3. A kihűlt tésztát vízszintesen félbevágjuk, az alsó laprarendezzük az eper kb. 2/3-át.
  4. A pudingot a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük (kb. 1 dl tejjel, 5-6 ek cukorral kikeverjük a pudingport. A maradék tejet felforraljuk, forrás után hozzákeverjük a pudingporos tejet. Folyamatos keverés mellett csomómentesre főzzük.)
  5. Az epres piskótán eloszlatjuk a puding kb 3/4-éd. Ráhelyezzük a felső piskótalapot.
  6. A maradék pudinggal bevonjuk a torta tetejét, a kimaradt eperrel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 27232
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 07.

Ajánló

Tejszínhabbal tálaljuk.

Receptkategóriák

Húsvétkor itthonra valamilyen laza és gyors sütit szerettem volna készíteni, mert vendégségben amúgy is sok sütivel esszük tele magunkat.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek