Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű vaníliapudingos epertorta

Egyszerű vaníliapudingos epertorta
Egyszerű vaníliapudingos epertorta
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvétkor itthonra valamilyen laza és gyors sütit szerettem volna készíteni, mert vendégségben amúgy is sok sütivel esszük tele magunkat.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A tepsi előkészítéséhez

ajánlat

Tejszínhabbal tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra. Kivajazzuk, lisztezzük a tepsit. Az epret megpucoljuk, megmossuk,
  2. Egyszerű vizes piskótát sütünk az alábiak szerint. A tojásfehérjét habbá verjük a vízzel. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A habba beleforgatjuk a cukrot és a tojássárgáját, végül a lisztes keveréket. A tepsibe öntjük a masszát. 30 percig sütjük. Félretesszük picit kihűlni.
  3. A kihűlt tésztát vízszintesen félbevágjuk, az alsó lapra rendezzük az eper kb. 2/3-át.
  4. A pudingot a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük (kb. 1 dl tejjel, 5-6 ek cukorral kikeverjük a pudingport. A maradék tejet felforraljuk, forrás után hozzákeverjük a pudingporos tejet. Folyamatos keverés mellett csomómentesre főzzük.)
  5. Az epres piskótán eloszlatjuk a puding kb 3/4-éd. Ráhelyezzük a felső piskótalapot.
  6. A maradék pudinggal bevonjuk a torta tetejét, a kimaradt eperrel díszítjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 23 052
elküldve: 11
receptkönyvben: 284
elkészítve: 10/16
Facebookon megjelent: -

szakács

d0rka

Mióta szakács: 2013.01.20.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

epertorta, vaníliapudingos epertorta, vaníliapudingos piskóta eperrel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Trixi63
Trixi63 Sun, 2015-06-28 14:35

Kedves Dorka!
Nagyon jó recept, el is készítem, de én kerek tortát szeretnék belőle sütni (szülinapit :)) Kérdésem, hogy mekkora tortaformában süssem?
Válaszodat előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Trixi

Erzsi60
Erzsi60 Sat, 2015-04-18 08:54

Nagyon finom, jó a recept az unokáim nagyon szeretik, sokszor sütöttem. Köszönöm.

MadeWithLove
d0rka / MadeWithLove Wed, 2013-10-02 18:08

Kedves Gábor!

Helyettesíthető a vaj margarinnal. A vaj/margarin csak a tepsi kikenéséhez szükséges minimális mennyiségű. A tepsit kikenjük a vajjal/margarinnal, majd mérettől függően 1-2 evőkanál lisztet szórunk a tepsibe, a tepsit addig rázogatjuk, amíg a liszt rá nem ragad a vajra/margarinra. Így majd a piskóta tésztája nem ragad bele a tepsibe, sütés után könnyebben kiemelhető belőle.

Ha elkészíted a sütit, kíváncsi vagyok hogy ízlett-e.

Jó sütögetést!
Dorka

Gibrock
Gibrock Tue, 2013-10-01 12:07

Kedves Dorka!
Érdeklődni szeretnék hogy az egyszerű vanilliapudingos torta receptednél,a piskóta tésztájához vaj helyett margarint is használhatok?
Üdvözlettel!
Gábor

312
tojás 5 db
cukor 20 dkg
víz 6 ek
sütőpor 0.5 csomag
finomliszt 17 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 5 dl
eper 50 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál