Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeszedres szilvalekvár

Feketeszedres szilvalekvár
Feketeszedres szilvalekvár
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta készülök elkészíteni életem első szilvalekvárját! Gondoltam, megbolondítom a kertünkben található szederrel.

Egyáltalán nem bántam meg! Az íze félelmetesen hasonlít az eperlekvárhoz.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban feltesszük főni a megmosott, kimagvalt szilvát. Teszünk alá 1 dl vizet.
  2. 20 dkg cukrot összekeverjük a fahéjjal, és hozzáadjuk a szilvához, ezzel együtt főzzük tovább.
  3. A félig megfőtt szilvához hozzáadjuk a megmosott szedret is, majd a cukrot és a sót.
  4. Jó 20 percig főzzük, majd összeturmixoljuk.
  5. Az összeturmixolt pépet visszatesszük a lábasba, beletesszük a zselésítőszert, és forrásig főzzük.
  6. Forrón üvegekbe töltjük, és fejre állítjuk pár percre.
  7. Visszafordítva hagyjuk kihűlni, és mehet a spájzba.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 047
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lynda

Mióta szakács: 2011.04.30.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

isteni feketeszedres szilvalekvár, szilvalekvár szederrel, fahéjas szederlekvár, szedres-szilvás lekvár

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1345
szilva 1 kg
szeder 50 dkg
cukor 1.2 kg
fahéj 10 g
1 csipet
víz 1 dl
dzsemfix 1 csomag