Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chia magos málnalekvár

Chia magos málnalekvár
Chia magos málnalekvár
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A chia mag lehetővé teszi, hogy egészséges és cukormentes lekvárt tegyünk el, ami nem lesz olyan folyós, mint általában az egészséges lekvárok. Mivel szeretem a nyári gyümölcsöket télen is, így kitűnő választás a lekvár.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk meg a málnát, lábasban tegyük fel melegedni a xilittel együtt.
  2. Forrástól számítva főzzük 25 percet, nem baj, ha maradnak benne málnadarabok is. Utána tegyük bele a két evőkanál chiát és a citrom kicsavart levét, majd jól keverjük el.
  3. Merjük kis befőttesüvegekbe a lekvárt, majd jól csavarjuk rá a tetőt, és fordítsuk fejre 5 percre. Tegyük száraz dunsztba (plédekkel, párnákkal jól csomagoljuk be), és úgy hagyjuk kihűlni.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 853
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Maxberry

Mióta szakács: 2016.04.25.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogyókúra: paleolit fogyókúra
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnadzsem, chiás lekvár

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

234
málna 1 kg
xilit 15 dkg
chiamag 2 ek
citromlé 1 citromból nyert