Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyalekvár ahogy Melinda készíti

Áfonyalekvár ahogy Melinda készíti
Áfonyalekvár ahogy Melinda készíti
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pici korunk óta gyakran eszünk lekvárokat. Anyunak a kezdetektől segítettünk az elkészítés élményében. Ma már magam próbálkozom a finomságok elkészítésével. Kisebb-nagyobb sikerrel, de mind megesszük :)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az áfonyát leszemezzük, megmossuk, s kiválogatjuk.
  2. 1/2 liter citromos vízben feltesszük főzni, majd ha reped, s késznek érezzük, botmixerrel összedolgozzuk. Ízlés szerinti ideig, vigyázva, hogy ne fessük be a falat.
  3. Ha mindez sikerült, beleadagoljuk a cukrot. Összefőzzük, s ezután keverjük bele a Dr.Oetker Dzsemfix 3:1 -t.
  4. Sterilizált üvegbe töltjük, s meleg dunsztba rakjuk egy napig.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 10 483
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

MózerMelinda

Mióta szakács: 2015.03.28.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
receptverseny: dr. Oetker egyébgyümölcs- befőzés receptverseny
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fekete áfonya lekvár, házi lekvár, házi áfonya lekvár

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

881
fekete áfonya 3 kg
cukor 130 dkg
citromlé 1 citromból nyert
dzsemfix 4 csomag
víz 5 dl