Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő torta Eta módra

Feketeerdő torta Eta módra
Feketeerdő torta Eta módra
100 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az első Fekete erdő tortát 5 éve készítettem az Édesapám 80. születésnapjára. Nagy sikere volt, azóta már számtalanszor sütöttem a családom és a barátaim számára. Finom, lehet szépen szeletelni, és általában 3,5-4 kilót nyom, úgyhogy lehet hozzá eszegetni. :)

hozzávalók / 10 adag

Piskóta

Töltelék

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A piskóta hozzávalókból tortalapot sütünk 26 cm átmérőjű torta sütőben. Tojások sárgájához hozzátesszük a porcukrot, olajat, vizet, és habosra keverjük. Lisztet, kakaóport, sütőport átszitáljuk, és hozzákeverjük a kikevert tojássárgákhoz, majd könnyedén hozzáadjuk a keményre felvert tojások fehérjét. A tortalapot hagyjuk kihűlni, majd 3 részre vágjuk.

Töltelék

  1. 7 dl kimagozott meggybefőttet egy lábosban felteszünk a tűzre, amikor forrni kezd beleöntjük a 2 zacskó vaníliás pudingport, amelyet összekevertünk 2,5 dl tejjel és 5-6 kanál cukorral, majd besűrűsítjük úgy, hogy a meggy szemek ne főljenek szét. Kihűlésig párszor megkeverjük.
  2. 3 deci hulalát felverünk habnak, majd kézi habverővel hozzákeverjük a 10 g zselatint, amit előre áztatunk 1 dl vízben, majd mikróban fellangyosítjuk úgy, hogy ne legyen szemcsés, mert akkor nem dermed.

Összeállítás

  1. A tortalapot 3 részre vágjuk, alsó lapra megy a meggyes puding massza fele és a zselatinos tejszín fele. A másik lapot ugyan úgy töltjük újra, és a tetejére jön a harmadik lap.
  2. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni, és másnap díszítjük tejszínhabbal, amibe rakhatunk fixálót is. Díszítés ízlés és elképzelés szerint. A tortát szépen lehet metélni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 739
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Eta konyhája

Mióta szakács: 2014.05.20.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

meggyes-kakaós torta, tejszínes-meggyes torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

448
tojás 8 db
porcukor 16 teáskanál
finomliszt 12 dkg
cukrozatlan kakaópor 40 g
napraforgó olaj 0.2 dl
sütőpor 1 csomag
víz 0.3 dl
meggybefőtt 70 dkg
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 3 dl
cukor 15 dkg
növényi habtejszín 300 ml
zselatin 10 g
víz 1 dl
növényi tejszín 300 ml