r
Nosalty Logó

Feketeerdő torta 13.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő torta 13.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 274 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 3292 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 182 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 274 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    198.9 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1096 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2301.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    867 mg
  • Nátrium
    854 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.2 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    609 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1738 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1677 micro
Összesen 3292 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasszuk, a fehérjét kemény habbá verjük, hozzátesszük a cukrot és a tojások sárgáját. Ezután belekeverjük a lisztet és a kakaóport fakanállal, hogy a hab ne törjön. Megsütjük.Körülbelül 60 perc alatt sül meg.(atortaforma 22 cm)
  2. A meggylevet a pudingporral és a cukorral állandóan kevergetve megfőzzük, ezután belekeverjük a 20 dkg magozott meggyet. Félretesszük hűlni.
  3. A zselatint 1 dl hideg vízbe beáztatjuk 10 percre, majd csak addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik.
  4. A tejszínt verjük kemény habbá majd csorgassuk bele a zselatint.
  5. A piskótát vágjuk 3 lapba. Az alsó lapot megkenjük a meggyes krémmel, majd a tejszínnel. Rátesszük a másik piskótalapot, majd ezt is megkenjük a meggyes krémmel és tejszínnel. Rátesszük a piskótát, és bevonjuk a maradék tejszínnel az oldalát és a tetejét.
  6. Az oldalát csokiforgáccsal megszórjuk, a tetejét habrózsákkal és meggyel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 313
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 77706
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 02.

Ajánló

Bármilyen étel után ajánlom akár deszertként is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát a saját szülinapomra készítettem el elsőnek, és nagy sikere volt. Friss meggyel készítve, még finomabb. Nem túl édes, és nem bonyolult torta. Bátran ajánlom bárkinek. Jó étvágyat hozzá.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek