r
Nosalty Logó

Feketeerdő torta 13.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő torta 13.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 274 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 3292 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 182 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 274 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    198.9 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1096 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2301.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    867 mg
  • Nátrium
    854 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.2 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    609 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1738 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1677 micro
Összesen 3292 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 182 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasszuk, a fehérjét kemény habbá verjük, hozzátesszük a cukrot és a tojások sárgáját. Ezután belekeverjük a lisztet és a kakaóport fakanállal, hogy a hab ne törjön. Megsütjük.Körülbelül 60 perc alatt sül meg.(atortaforma 22 cm)
  2. A meggylevet a pudingporral és a cukorral állandóan kevergetve megfőzzük, ezután belekeverjük a 20 dkg magozott meggyet. Félretesszük hűlni.
  3. A zselatint 1 dl hideg vízbe beáztatjuk 10 percre, majd csak addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik.
  4. A tejszínt verjük kemény habbá majd csorgassuk bele a zselatint.
  5. A piskótát vágjuk 3 lapba. Az alsó lapot megkenjük a meggyes krémmel, majd a tejszínnel. Rátesszük a másik piskótalapot, majd ezt is megkenjük a meggyes krémmel és tejszínnel. Rátesszük a piskótát, és bevonjuk a maradék tejszínnel az oldalát és a tetejét.
  6. Az oldalát csokiforgáccsal megszórjuk, a tetejét habrózsákkal és meggyel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 69812
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 02.

Ajánló

Bármilyen étel után ajánlom akár deszertként is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a tortát a saját szülinapomra készítettem el elsőnek, és nagy sikere volt. Friss meggyel készítve, még finomabb. Nem túl édes, és nem bonyolult torta. Bátran ajánlom bárkinek. Jó étvágyat hozzá.

Hozzászólások

Anna46

Nagy sikert arattam vele,gyorsan elkészíthet?,és isteni finom:)

Törölt felhasználó

Szia kedves Anna46!Nagyon örülök neki hogy sikerült elkészíteni és ízlett is!

RRekka

Szeretném a hétvégén elkészíteni, és az érdekelne, hogy ez mennyire lesz magas? Mert nekem mindig olyan alacsony tortáim lesznek, de azt most szép nagyra szeretném, szülinapra lenne :) Csináljam dupla adagból?

Törölt felhasználó

Szia RRekka!Ha a 22 centis torta formába sütöd akkor pont olyan magas lesz mint egy normál torta.Szóval ne csináld dupla adagból.Sok sikert hozzá!

RRekka

Köszi! Ma megsütöm :)

hinta6

A zselatint még melegen-langyosan vagy hidegen kell belerakni?

Törölt felhasználó

Szia.A zselatint langyosan csorgatom hozzá és keverem el.Sok sikert hozzá.

hinta6

Még annyit kérdeznék,hogy süt?por nem kell a tésztába?

Törölt felhasználó

Szia hinta6!Én sosem teszek süt?port a piskótához és mégis szépen feljön.Ha teszel bele elrontani nem fogja.

Törölt felhasználó

Sziasztok!! Kipróbáltam, elképeszt? lett. De annyit változtattam, hogy vettem egy 500 g-os epret felolvasztottam majd beleturmixoltam a meggy mellé és vanília pudingpor helyett epres pudingport használtam. Remélem nem baj, hogy leírtam én hogy csináltam. :)) próbáljátok ki így is.

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon konnyunek tunik a recept, remelem sikerulni fog. Sajnos itt kint Angliaban meg nem talaltam meggyet, viszont fagyasztott feketeerdo gyumolcsoket igen, igy azt szeretnem hasznalni. viszont meggybefott sincs, igy cseresznyebefottet kell hasznalnom..... nekialljak egyaltalan????

Törölt felhasználó

nah vegul is kiprobaltam, es finom lett. Nem lett olyan karakteres ize, mintha meggyel lett volna, de mi itt ennek is orultunk. Hipp-hopp elfogyott :)

Cica1967

Szia! Mi is Angliában élünk. Én már találtam megy bef?ttet, a Morrisons-ban, 2 font körül van. Morello néven keresd vagy Sour Cherries néven, de Black Cherries is jó hozzá. Sok sikert! Én is így készítem a szülinapomra. Holnap lesz... Ma vásárolok be hozzá. Márti

Törölt felhasználó

Meggyel az igazi.Cseresznye bef?ttel nem lesz olyan az íze mert nem savanykás.De igazából ez ízlés kérdése,mindenki úgy variálja ahogy akarja.

dutrashajni

Szia. Ma megsütöttem a receptedet. Holnap lesz tesztelve. De nagyon jól néz ki és az illata is csábító. Remélem odaér a szülinaposhoz! :-)

sgabi12

Szia! Szuper a recept, hétvégén elkészítettem. Ez volt életem els? általam készített szülinapi tortája. Bátran kipróbálhatják a kezd?k is!

Pappné B. Évi

Köszönöm a receptet! Nagy sikert arattam vele! A mamám 74. szülinapjára készítettem el.

Törölt felhasználó

Finom lett :)

hsze

Biztos, hogy elég 20 percig sütni??

varga.aniko95

Szia! Ez a piskóta mennyire kel meg?

Törölt felhasználó

Nekem 30 perc sütés után is nyers maradt a közepe és össze is esett a piskóta. Nagy csalódás volt a recept sajnos, mert ajándékba szántam a tortát. :(

Törölt felhasználó

Sajnálom hogy nem sikerült.Egy óra kell kábé a piskótához hogy megsüljön.Valószín? elírás miatt lett írva a 20 perc.Próbálom kijavítani a receptet.De aki már sütött piskótát az tudja hogy ennyi id? alatt nem sül meg a piskóta.Elnézést az elírás miatt!

Törölt felhasználó

60 perc alatt simán szárazra sül :D amúgy megcsináltam a receptet, de nem sok köze van a feketerd? tortához...

RozsahegyiK

A párom kedvence :) Múlt héten megsütöttem neki a szülinapjára, némi változtatással (nem sikerült háromba vágni, így a hab - nem használtam zselatint, hanem habfixálót - közvetlenül a krémre került), de mindenkinek nagyon ízlett, de f?, hogy a páromnak is :) Köszönöm a receptet :)

Törölt felhasználó

Örülök hogy sikerült elkészíteni és hogy ízlett.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!