Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fekete borsos keksz

Fekete borsos keksz
Fekete borsos keksz
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az Édességek aranykönyvében találtam a receptet, finom, fűszeres.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk.
  2. A tésztából kb. 6 centi átmérőjű hurkát formálunk, folpackba csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
  3. A tésztát fél centis korongokra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  4. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 8-10 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 154
elküldve: 2
receptkönyvben: 60
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

fűszeres keksz, borsos-szegfűszeges keksz

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

438
finomliszt 450 g
vaj 250 g
cukor 200 g
habtejszín 60 ml
sütőpor 1 teáskanál
szódabikarbóna 1 teáskanál
fahéj 1 teáskanál
szegfűszeg 1 teáskanál
fekete bors 1 teáskanál