r
Nosalty Logó

Fehérspárga bacon köntösben kapros joghurt mártással

Hobbychef
Fehérspárga bacon köntösben kapros joghurt mártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

832
Kalória
27.3g
Fehérje
90.8g
Szénhidrát
40g
Zsír
361.6g
Víz
71.2g
Koleszterin
8g
Élelmi rost
6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 832 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 832 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1530.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    361.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    2976 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2688 micro
Összesen 832 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1530.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    361.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    2976 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2688 micro
Összesen 832 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    448 micro
Összesen 139 kcal

Elkészítés

  1. A rizst a főzés előtt néhány órával beáztatjuk.
  2. A spárgákat megpucoljuk, a végeket levágjuk, sós, cukros vízben előfőzzük. A rizst és a zöldségeket megpároljuk. A petrezselymet, kaprot aprítjuk.
  3. A spárgákat betekerjük a baconbe, olajban megsütjük.
  4. Tálaláskor a spárgákat a tányérra tesszük, meglocsoljuk a kapros joghurttal, mellé tesszük formázva a petrezselymes rizst és zöldségeket. Díszítjük egy kaporszállal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 10 p

Imádom a spárgát. Sajnos lassan itt a szezon vége.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek