r
Nosalty Logó

Fehércsokis-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fehércsokis-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat

Összesen 652 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat

Összesen 5198 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat

Összesen 344 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    936 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 652 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    298.9 g
  • Telített zsírsav
    177 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7488.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    2004 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    563 mg
  • Foszfor
    3067 mg
  • Nátrium
    1671 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    570.7 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1522 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    257 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1074 micro
Összesen 5198 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 344 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Bevonat

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához először is szétválasztjuk a tojásokat, a sárgájához adjuk a cukor egy részét, a vizet és a sütőport, elkeverjük.
  2. Ezután felverjük a fehérjét a maradék cukorral, összekeverjük a sárgájával, és belekeverjük a kakaóporos lisztet.
  3. Majd 20-30 perc alatt megsütjük.

Krém

  1. A mousse-hoz hasonló krém pedig úgy készül el, hogy a 125 ml tejszínt és a csokit vízgőz felett megolvasszuk, majd félretesszük hűlni, ha kicsit már meghűlt, beletesszük a feloldott zselatint.
  2. Aztán a tejszínt felverjük, és egybekeverjük a csokis résszel (ha keményítővel dolgozunk, akkor most adjuk azt is hozzá).
  3. A piskótára rátesszük a krémet (még a kerek tortaformában). Megvárjuk, amíg megszilárdul a krém.

Bevonat

  1. Majd a felolvasztott csoki + tejjel leöntjük. Díszíteni pedig kedv szerint :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6595
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a csokimousse-hoz hasonló torta nagyon finom, főleg annak, aki imádja a csokit :)

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Bevonat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!