Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszkrémes lávatorta

Kókuszkrémes lávatorta
Kókuszkrémes lávatorta
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régóta megvan a "lávatorta" receptje, eredetileg "csokoládés csodavarázs" a neve. Nagyon tud hasonlítani a brownie-ra, de mégsem az, főleg ha igazán szaftosra készítjük a tésztát. Nekem mivel csak kapcsos formám van, mindig elveszik a tej egy része, és nagyon sűrű lesz a tészta, de igazából sok tejjel szaftosabban szeretném...

Ígértek nekem egy szilikon formát...

A kókuszt imádom, így került rá a kókuszkrém, de nagyon finom meggyszósszal is.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A kókuszkrémhez

ajánlat

Ez a recept féladag, egy 26 cm átmérőjű tortához a dupláját kell venni a megadott mennyiségeknek. Az a tapasztalat, hogy olyan tömény a végeredmény, hogy a kis torta az, ami elfogy egy 6-8 fős társaságban. 

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban keverjük össze a puha vajat, a vanília kivonatot, a lisztet, 125 g cukrot, 35 g kakaóport, a sütőport 225 ml tejjel egy homogén masszává. 
  2. Keverjük össze a maradék kakaóport és cukrot egy másik tálkában.
  3. Vegyünk egy 15-20 cm átmérőjű magasabb szilikon vagy teflonos tortaformát (piteforma vagy kapcsos tortaforma nem jó, mert kifolyik a tej), a teflon formát béleljük ki szilikonos sütőpapírral, mert különben szinte lehetetlen kivenni megsült tésztát.
  4. Öntsük a homogén tésztát a forma aljába, majd szórjuk rá a kakaó+cukor keveréket, végül öntsük rá 225 ml tejet.
  5. Süssük a tortát előmelegített sütőben 50 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. A tésztának melegen nedves sűrű "lávaszerű" a belseje, hidegen lesz szilárdabb, így a tűpróbánál inkább a széleken "tapogatózzunk".
  6. Ha igazán szaftosan szeretjük, akkor a fenti mennyiségű tejet használjuk, ha szárazabban szeretnénk, akkor elég 150 ml tej a 225 ml helyett.
  7. A kókuszkrémhez keverjük simára a puha vajat a porcukorral és a kókusztejporral.
  8. A kihűlt torta tetejét díszítsük fel a kókuszkrémmel és a kókuszchipssel, megtölteni nem érdemes, hiszen kifolyhat belseje.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 15-20 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 638
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

mewick

Mióta szakács: 2011.04.30.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokoládés csodavarázs torta, csokitorta kókuszkrémmel, kókuszos csokitorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mewick
mewick / mewick Tue, 2013-08-27 08:53

Valójában kókusztejporral készül a krém és nem kókuszliszttel, ahogy az elkészítésben olvasható, de átszerkesztették, és most nem tudom egyszerűen átírni.
Ez a két összetevő nem ugyanaz! Kókuszliszttel nem is lenne finom.

546
vaj 90 g
porcukor 200 g
cukrozatlan kakaópor 50 g
finomliszt 150 g
vanília kivonat 1 kávéskanál
sütőpor 3 kk
tej 450 ml
vaj 50 g
porcukor 100 g
kókuszliszt 50 g
kókuszchips 2 ek