Nosalty Logó

Fehér gombapörkölt kefirrel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kr1szt1
Ezen a képen: Fehér gombapörkölt kefirrel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 465 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 932 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 79 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1055.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    484.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 465 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2111 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    646 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    989 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    969.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 932 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 79 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát pucoljuk meg, szálára vágjuk, és az olajon kezdjük el dinsztelni. Ha nincs otthon hagyma, akkor a megtisztított, felszeletelt gombákat tegyük az olajra. (Nekem mindig van a fagyasztóban dinsztelt gomba, így én csak kiolvasztottam, és innen kezdtem.)
  2. Amíg a gomba (a hagymával) dinsztelődik, kicsit megsózzuk és borsozzuk, néha megkeverjük, és közben elkészítjük a habarást.
  3. Egy tálkába öntjük a lisztet és hozzá a kefirt. Ezt keverjük csomómentesre (ha hideg a kefir, ez gyorsan fog menni). Hogy mennyire szeretnénk hígra vagy sűrűbbre, az a habarástól függ, ne felejtsük el, ez még fog sűrűsödni! A gomba közben levet is eresztett, ezt a forró levet kanalazzuk át kicsit a habarásba, miután megfőtt a gomba. Csomómentesre keverjük. A lényeg, hogy a habarás hőfoka kezdje elérni a gombáét, és közben ne legyen csomós. Ha ez megvan, az egészet ráöntjük a gombára, kevergetjük, megvárjuk, amíg újra felforr, és kész is.
  4. Én most házi készítésű hagymás-köménymagos kenyérrel kínáltam.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 462
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kr1szt1 11 recept

Nem mindig szeretem a gombapörköltet paprikásan, illetve nem volt itthon se tejföl, se fehér liszt, így ez kerekedett. Tejföllel és búzaliszttel rengetegszer elkészítettem már, a fűszerekkel is remekül lehet variálni. 

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!