Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő-kelyhek

Feketeerdő-kelyhek
Feketeerdő-kelyhek
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt egyszer a tv-ben láttam, és azonnal ráraboltam, elkészítettem. Hatalmas sikert aratott, mert a család amúgy is szereti az efféle nyalánkságokat :).

Igaz, hogy kicsit macerás, és idő kell hozzá, de megéri azoknak, akik szeretik az ilyesféle desszerteket :).

Remélem, hogy sokan elkészítik, és ízleni fog mindenkinek! Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá :)!

Mivel én magas falú, 2,5 dl-es poharakba raktam, így nekem 8 adag készült el ebből a menniségből.

hozzávalók / 8 adag

A csokis piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet kimagozzuk, majd lecsepegtetjük. Felöntjük a rummal, hogy azt ellepje. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről.
  2. Az étcsokit feldaraboljuk, majd vízgőz felett megolvasztjuk, hűtjük.
  3. Megsütjük a 3 tojásos kakaós piskótát, amit hűtünk, és kis kockákra vágunk. (Én egy 3 tojásos piskótát készítettem sütőpor nélkül, hogy ne legyen magas, mert itt nem kell, hogy az legyen.)
  4. A tejet megmelegítjük. A tojások sárgáját, a lisztet, a cukrot simára keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a tejet.  Lábosba öntjük, és kb. 5-10 percig sűrítjük.
  5. Fele arányban szétrakjuk a krémet, majd az egyikhez adjuk az olvasztott étcsokit.
  6. A tejszínből habot készítünk. Egyik fele a sima krémbe megy, a másik fele a csokis krémbe.
  7. Kelyheket készítünk elő vagy magas falú poharakat (én ez utóbbiba raktam, amik 2,5 dl-es).
  8. A kelyhekbe rakunk alulra pár szem meggyet, erre a csokis krémet, rá a piskótakockákat, erre a sima krémet.
  9. Ha kész az összes kehely, pohár, díszítjük őket tejszínhabbal, a cseresznyével és a meggyel.
  10. Kis ideig hűtjük, hogy az ízek összeérjenek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 990
elküldve: 7
receptkönyvben: 510
elkészítve: 5/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Szarvasné Marcsi

Mióta szakács: 2011.05.23.
12 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

poharas desszert, krémes desszert meggyel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

babuka78
Szarvasné Marcsi / babuka78 Mon, 2011-11-28 16:51

Szia!
Igen, én nem Hulala termékkel szoktam dolgozni :)
Remélem, hogy kipróbálod és neked is sikered lesz vele :)
Köszönöm

endivia
endivia Mon, 2011-11-28 13:46

Nagyon jól néz ki, és emeljük ki azt is, hogy hálistennek hulala sincs benne!!! :)
Elmentettem :) Köszi!
endi

babuka78
Szarvasné Marcsi / babuka78 Sat, 2011-11-26 23:34

Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm az elismerő véleményeteket, ez jól esik. Bárminemü kritikát is szívesen fogadok, hisz ebből tanulhatok :)
Mivel elég kezdőcske vagyok még itt, így nagyon örülök, hogy másoknak is sikerül örömet szereznem.
Remélem, hogy nektek is nagy sikeretek lesz vele és ízleni fog mindenkinek!!! :)

csato
csato Sat, 2011-11-26 20:11

Egyetértek a fentiekkel!Végre nincs puding!!!
És kedvet is kaptam hozzá,tehát holnap meglepem a magunkat vele.
üdv Csató

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2011-11-26 18:44

Azért ez nagyon szépen sikerült.
Amikor megláttam a főoldalon, gondoltam, no egy újabb habfixálós, pudingos kotyvalék. De nem!
Végre nincs habfixáló a tejszínben, és a vaníliakrém nem pudingporból, hanem tojásból készült.
Az én mértékemmel mérve ez egy igényesen elkészített recept!
Gratulálok!
Eszter

593
tojás 3 db
cukor 10 dkg
finomliszt 10 dkg
csokoládés pudingpor 8 g
sütőpor 0.5 csomag
víz 10 ek
meggy 40 dkg
rum 1 dl
étcsokoládé 20 dkg
tej 4 dl
tojássárgája 4 db
finomliszt 1 evőkanál
cukor 5 dkg
habtejszín 3 dl
meggy 10 dkg
habtejszín 2 dl