Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalagos fánk egy kis narancshéjjal

Szalagos fánk egy kis narancshéjjal
Szalagos fánk egy kis narancshéjjal
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk nemcsak farsangkor készül fánk, mivel az egész családom nagyon szereti! Gondolunk egyet, és anyummal sütünk párat. :) Amúgy ezt egy magazinban találtam, remélem nektek is ízleni fog!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a kevés cukorral elkevert, langyos tejben. Tálba tesszük a többi hozzávalót is, és lágy tésztát dagasztunk belőle.
  2. Dagasztás közben figyeljük a tésztát, ha kell, még adhatunk hozzá kevés tejet. Letakarva duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszúrjuk a fánkokat belőle. A maradékot összegyúrjuk, nyújtjuk és kiszaggatjuk.
  4. Letakarva pihentetjük fél órán keresztül őket.
  5. Nagyobb, fedeles lábosban olajat melegítünk. Kis lángon sütjük a fánkokat, mert különben nagyon hamar megég kívül, belül pedig nyers marad.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 408
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, hanuka
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

narancshéjas fánk, szalagos fánk, farsangi fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1298
finomliszt 70 dkg
porcukor 5 púpozott ek
tojás 1 db
tojássárgája 3 db
vaj 7 dkg
rum 0.5 dl
tej 3 dl
friss élesztő 3.5 dkg
vanília 1 db
narancshéj 1 narancsból nyert
napraforgó olaj 5 dl