r
Nosalty Logó

Farsangi fánk Saci konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Farsangi fánk Saci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

Az ízesítéshez

A cukormázhoz

Összesen 1517 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

Az ízesítéshez

A cukormázhoz

Összesen 7595 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

Az ízesítéshez

A cukormázhoz

Összesen 400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    94.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.9 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 1517 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.7 g

Zsír

  • Összesen
    471.1 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    212 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    158 g
  • Koleszterin
    986 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3568.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1230 mg
  • Nátrium
    1201 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    764.7 g
  • Cukor
    354 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    155 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    838 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1173 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    650 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1268 micro
Összesen 7595 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 400 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az ízesítéshez

A cukormázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, és az élesztőt, 3 kanál lisztet és 1 kanál cukrot keverünk el benne, meleg helyre téve hagyjuk "felfutni" a kovászt.
  2. A meglangyosított margarint vagy zsírt habosra keverjük a maradék cukorral, vaníliás cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejfölt vagy kefírt.
  3. A megkelt kovászt is hozzáadjuk, fele liszttel összedolgozzuk, majd fokozatosan a másik felét is hozzádagasztjuk. A tésztát addig dagasszuk, amíg hólyagosodni nem kezd és elválik az edény falától. Ekkor a tetejét vékonyan meghintjük liszttel, konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
  4. Amikor a tészta megkelt, lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, kinyújtjuk kb. 2 ujjnyira, és tetszőleges nagyságúra kiszaggatjuk. Közepét hüvelyk vagy mutató ujjunkkal benyomjuk, és kissé széthúzzuk a tésztát. (Így lesz rajta a közepén az a kis mélyedés, amibe a lekvárt tölthetjük.)
  5. Mély serpenyőben vagy edényben, forró olajban, közepes lángon fedő alatt mindkét oldalát pirosra sütjük.
  6. Kakaós bevonat: A kristálycukrot kikeverjük a kakaóporral, majd a frissen kisült fánkot egyből belehempergetjük. Csak kristálycukorral az igazi, ha porcukorból készül, úgy nem lesz olyan jó.
  7. A cukormáz készítése: A cukrot a citromlével és az olajjal simára keverjük, amíg fényes nem lesz. A fánk felső oldalát a mázba mártjuk, majd tálcára tesszük. A tetejét még olvasztott csokoládéval is megcifrázhatjuk.
  8. Díszíthetjük csak porcukorral meghintve, vagy lekvárral a közepét megtöltve is. Fantázia kérdése. Jó étvágyat kívánok hozzá!!!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4512
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 01.

Ajánló

Gulyáslevesek után, második fogásnak. Farsangra vagy csak úgy...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok fánkreceptet kipróbáltam, amíg ezt a receptet "összeraktam". Kezdetben volt, hogy nyers maradt a közepe, tömör volt a tészta stb... Ez a recept viszont nekem nagyon bevált. Szép laza a tésztája, lyukacsos a közepe, és másnapra sem keményedik meg a tésztája... A gyermekeim farsangjára minden évben sütöttem, ahol rendszeresen nagy sikert aratott.

Hozzávalók

A tésztához

Az ízesítéshez

A cukormázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek