r
Nosalty Logó

Farsangi fánk (tej-és gluténmentes)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Egyetek még
Farsangi fánk (tej-és gluténmentes)
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fánkhoz

Összesen 361 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fánkhoz

Összesen 2172 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fánkhoz

Összesen 306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 361 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    89.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1139.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    905 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    545 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 2172 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

A fánkhoz

Elkészítés

A fánkhoz

  1. Először elkészítjük a fánk tésztáját. A vegán főzőkrémet és vizet fele-fele arányban kikeverünk és meglangyosítjuk. Ezt fogjuk tej helyett felhasználni.
  2. A vizezett főzőkrémhez hozzáadjuk a cukrot és a porélesztőt, majd szórunk bele kevés lisztet is és felfuttatjuk.
  3. Amíg az élesztő fut, addig a lisztbe készítünk egy apró vájatot, beleszórunk egy csipet sót és befedjük liszttel. Erre azért van szükség, hogy a só ne találkozzon az élesztővel, mert megöli az élesztőgombákat.
  4. Ha az élesztő jól láthatóan felfutott, már adjuk is hozzá a liszthez. Jöhet a többi cukor, vaníliás cukor, rum vagy aroma. Az olvasztott vegán margarin és végül a tojássárgája, majd egy robotgéppel alaposan bedagasztjuk a tésztát.
  5. Ha tészta összeállt, akkor kiszedjük az edényből és kézzel is átdolgozzuk, adunk neki egy szép gömbölyded formát. Ha megvagyunk vele, akkor visszatesszük a tálba, letakarjuk és hagyjuk pihenni kicsit (még nem kelesztjük! maximum 5-8 percet pihenjen).
  6. A gluténmentes fánkot kiszaggatva kell keleszteni, ezért most szükségünk lesz egy kiolajozott tálcára, amire majd rárakjuk a leendő fánkokat. Ha megvagyunk vele akkor jöhet a tészta. Belisztezzük a gyúródeszkát, majd óvatosan kifordítjuk tésztát az edényből. Jöhet megint a liszt és egy sodrófával kb 1 cm vékonyra kinyújtjuk. Ha megvagyunk, akkor egy 5 cm átmérőjű, lisztezett szaggatóval kiszaggatjuk.
  7. A kiszaggatott fánkok közepébe az ujjunk segítségével mélyedést készítünk. Ezzel készen állnak a kelesztésre. A leeső tésztát újra összegyúrjuk és kiszaggatjuk, egészen addig amíg el nem fogy. Ha végeztünk, akkor letakarjuk és meleg helyen 40 percig kelesztjük. A kelesztéshez a legalkalmasabb egy 40 °C-ra előmelegített sütő.
  8. Ha kelesztési idő letelt, akkor a tűzhelyen egy mély serpenyőben olajat hevítünk. A fánkhoz tényleg bő zsiradékra van szükség, így a nyers tészta kevésbé hűti le azt. A másik, ami fontos az az olaj hőmérséklete. Legalább 170 fokos legyen,-különben csak megszívja magát a tészta, de ne legyen több 180 foknál se, mert akkor hamar megég.
  9. A mélyedésekkel lefelé rakjuk a fánkokat az olajba, de egyszerre ne túl sokat, majd lefedve kb 30-40 másodpercig sütjük, aztán megfordítjuk. Sütjük még fél percig, aztán egy papírtörlővel fedett tálcára kiszedjük a kész fánkokat.
  10. Ha végre elkészültek a fánkok, már csak a tálalás van vissza, amihez természetesen baracklekvárra és porcukorra van szükség. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1155
  • Feltöltés dátuma: 2023. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Farsangi fánk (tej-és gluténmentes)
Egyetek még 3 recept

Hozzávalók

A fánkhoz

Címlapról ajánljuk

Tavaszi quiche-receptek

A quiche sokak receptrepertoárjában nem szerepel, ami nagy kár, ugyanis a francia pite kény és kedv szerint alakítható, igazítható mind a szezonhoz, mind a különböző igényekhez is. Jöjjön most pár tavaszi csoda!

Nosalty

További cikkek