Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia fánk Katicától

Francia fánk Katicától
Francia fánk Katicától
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a fánk hasonló, mint a mi szalagos fánkunk, de kívül ropogósabb, belül lazább szerkezetű... olyan érzés, mintha az ember egy kis könnyű tésztapuffancsot enne... nekem ebből a mennyiségből 30 db szögletes fánkom lett...

hozzávalók / 10 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet a cukorral, vaníliás cukorral, a vajjal addig melegítjük, míg a vaj el nem olvad. Utána hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szórjuk bele az élesztőt, várjunk kb. 15 percig, hogy az élesztő felfusson.
  2. A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük bele a sót, öntsük hozzá az élesztős tejet, a rumot, és kezdjük el dagasztani. Mikor kicsit összeáll, adjuk hozzá a tojást is, és dagasszuk tovább. Addig dagasszuk intenzíven, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapunk.
  3. A kész tésztát tegyük bele egy kiolajozott edénybe, a tetejét olajos ecsettel kenjük le, tegyünk rá frissentartó fóliát, és meleg helyen kelesszük kb. 1 óra alatt a duplájára. Ha megkelt, borítsuk lisztezett deszkára, és nyújtsuk kb. 0,5 cm vastagságú, téglalap alakra. Éles késsel kb. 6x6 cm-es négyzetekre vágjuk fel a tésztát, takarjuk le egy konyharuhával, és még kb. fél óráig hagyjuk kelni.
  4. Egy mélyebb lábasba öntsünk olajat (kb. 5 cm vastagon), forrósítsuk fel. A tésztapárnácskákat tegyük bele az olajba, és mindkét oldalukat süssük aranybarnára kb. 1-1,5 perc alatt. (Egyszerre csak 4-5 darabot süssünk, hogy a fánkok ne ragadjanak össze sütés közben.)
  5. A kész fánkokat szedjük papírtörlőre. Tálalás előtt alaposan szórjuk meg porcukorral, és baracklekvárt kínálva hozzá szervírozzuk.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 828
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: farsang, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szögletes fánk, tésztapuffancs, francia fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

346
finomliszt 50 dkg
1 kk
cukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tej 2 dl
friss élesztő 2.5 dkg
vaj 5 dkg
rum 1 teáskanál
tojás 1 db