r
Nosalty Logó

Far breton ahogy Jolimami készíti

Jolimami
Far breton ahogy Jolimami készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

389
Kalória
12.2g
Fehérje
46.8g
Szénhidrát
16.2g
Zsír
46.8g
Víz
201.5g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
36.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 389 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2339 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 389 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.4 g

Zsír

  • Összesen
    97.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3254.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    1387 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    725 mg
  • Nátrium
    924 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    280.8 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    280.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    934 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    883 mg
  • Retinol - A vitamin:
    867 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    166 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1688 micro
Összesen 2339 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 210 fokra.
  2. Kivajazunk egy sütőtálat.
  3. Az aljára szórjuk a (rumba áztatott) aszalt szilvát vagy a szilvalekvárból potyogtatunk bele kis halmokat.
  4. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a liszttel, sóval.
  5. Hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait, a tejet és az olvasztott vajat.
  6. Óvatosan sütőtálba öntjük, 30-38 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 38 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Tepsi mérete: 25x25

Egy internetes oldalon olvastam a receptet. Gyakorlatilag aszalt szilvás tejes pite, bretagne-i édesség. Az általam kipróbált tejes piték közül ez vált be a legjobban. Húsvét lévén jó sok tojás volt itthon, ezért választottam ezt a desszertet. Jó választás volt, mert a nehéz és sós húsvéti ételek után ez egy habkönnyű, kellemes desszert volt. Sütőtálam mérete miatt az eredeti mennyiség 3/4-ével, és cukor helyett xilittel dolgoztam. Tapasztalatom szerint az ajánlott 30 perc sütés nem elég, sütőpapírral letakarva további 8 percig kellett sütnöm, hogy az alja is megszilárduljon. Tányérra téve meglocsolhatjuk gyümölcsöntettel is.

További receptek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek