Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilvás tejpite barna rummal

Aszalt szilvás tejpite barna rummal
Aszalt szilvás tejpite barna rummal
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept isteni! :) Nálunk még ki sem hűlt, de már elfogyott :D . Nagyon könnyű a tésztája, érdemes minél több szilvát tenni bele, mert a szilva is ereszt egy kis levet, ami átitatja tésztát, ezzel isteni karamellizált ízt adva neki.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy csatos, kb 22 cm átmérőjű tortaformát vajazzunk és lisztezzünk ki. (Így könnyebb lesz utána kivenni. Mivel a tészta nagyon híg, így csak olyan formát használjunk, ami tökéletesen záródik! Ha jobbnak látjuk, akkor inkább fix formában süssük, amit ugyanúgy vajazzunk és lisztezzünk, mielőtt beleöntjük a masszát.)
  2. A tejet a vaníliarudak kikapart belsejével tegyük fel egy lábasban a tűzhelyre, és felforrás után hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A vajat egy másik lábasban, alacsony hőfokon olvasszuk meg. Ha megolvadt, adjuk hozzá a rumot, keverjük el benne, majd ezt is tegyük félre.
  4. Míg a két folyadék kihűl, az aszalt szilvákat rendezzük el a sütőformában (tetszés szerint, lehetőleg egymástól 1 ujjnyi távolságra).
  5. Mérjük ki a lisztet, a porcukort és a sót egy tálba, majd ehhez öntsük hozzá a már kihűlt/langyos vaníliás tejet, és keverjük simára (robotgép segítségével).
  6. Adjuk hozzá a tojásokat, és ezzel is keverjük teljesen simára a masszát.
  7. Legvégül az olvasztott rumos vajat keverjük el benne alaposan, míg híg masszát kapunk.
  8. A híg masszát öntsük az aszalt szilvákra, a formába (én egy szűrőn átszűrtem, úgy öntöttem bele). A 150 °C-ra előmelegített légkeveréses sütőben addig sütjük, míg már nem folyós, míg tűpróbánál nem ragad a tészta a pálcikára. (Ha a teteje elkezd megpirulni, de még folyósnak találjuk, akkor vegyük lejjebb a hőfokot 80 °C-ra, és úgy süssük tovább, nem légkeverésesen).
  9. Ha kisült, hagyjuk kihűlni. Teljesen kihűlve tálaljuk, maradék aszalt szilvával, esetleg porcukorral díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 917
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Milady

Mióta szakács: 2015.08.06.
1 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

far breton

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

776
tej 150 ml
vanília 2 db
vaj 100 g
rum 4 ek
porcukor 200 g
finomliszt 50 g
2 csipet
tojás 8 db
aszalt szilva 300 g