r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás tejpite barna rummal

NS
Aszalt szilvás tejpite barna rummal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

776
Kalória
16.4g
Fehérje
109.7g
Szénhidrát
30.6g
Zsír
107.8g
Víz
413.8g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
80.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 776 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.7 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    107.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 776 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    122.6 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1655 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2589.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1053 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    438.6 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    431.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1421 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    1192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1291 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    1340 micro
  • β-crypt
    314 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2401 micro
Összesen 3105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 245 kcal

Elkészítés

  1. Egy csatos, kb 22 cm átmérőjű tortaformát vajazzunk és lisztezzünk ki. (Így könnyebb lesz utána kivenni. Mivel a tészta nagyon híg, így csak olyan formát használjunk, ami tökéletesen záródik! Ha jobbnak látjuk, akkor inkább fix formában süssük, amit ugyanúgy vajazzunk és lisztezzünk, mielőtt beleöntjük a masszát.)
  2. A tejet a vaníliarudak kikapart belsejével tegyük fel egy lábasban a tűzhelyre, és felforrás után hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A vajat egy másik lábasban, alacsony hőfokon olvasszuk meg. Ha megolvadt, adjuk hozzá a rumot, keverjük el benne, majd ezt is tegyük félre.
  4. Míg a két folyadék kihűl, az aszalt szilvákat rendezzük el a sütőformában (tetszés szerint, lehetőleg egymástól 1 ujjnyi távolságra).
  5. Mérjük ki a lisztet, a porcukort és a sót egy tálba, majd ehhez öntsük hozzá a már kihűlt/langyos vaníliás tejet, és keverjük simára (robotgép segítségével).
  6. Adjuk hozzá a tojásokat, és ezzel is keverjük teljesen simára a masszát.
  7. Legvégül az olvasztott rumos vajat keverjük el benne alaposan, míg híg masszát kapunk.
  8. A híg masszát öntsük az aszalt szilvákra, a formába (én egy szűrőn átszűrtem, úgy öntöttem bele). A 150 °C-ra előmelegített légkeveréses sütőben addig sütjük, míg már nem folyós, míg tűpróbánál nem ragad a tészta a pálcikára. (Ha a teteje elkezd megpirulni, de még folyósnak találjuk, akkor vegyük lejjebb a hőfokot 80 °C-ra, és úgy süssük tovább, nem légkeverésesen).
  9. Ha kisült, hagyjuk kihűlni. Teljesen kihűlve tálaljuk, maradék aszalt szilvával, esetleg porcukorral díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22

A recept isteni! :) Nálunk még ki sem hűlt, de már elfogyott :D . Nagyon könnyű a tésztája, érdemes minél több szilvát tenni bele, mert a szilva is ereszt egy kis levet, ami átitatja tésztát, ezzel isteni karamellizált ízt adva neki.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek