Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Élesztős fánk erikamama konyhájából

Élesztős fánk erikamama konyhájából
Élesztős fánk erikamama konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet 2 féle fánk receptből raktam össze, és nálunk ez a tökéletes fánk. Egyáltalán nem olajos, és nagyon finom. Tálalhatjuk baracklekvárral vagy valamilyen pudingot is főzhetünk, és megtölthetjük vele a fánkokat.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk beleöntjük a tejet, majd megmelegítjük egy kicsit. A langyos, vajas tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és addig kavarjuk, míg fel nem oldódik benne az élesztő.
  2. Az összes hozzávalót egy tálba öntjük (kivéve a porcukrot és a vaníliás cukrot), és a tésztát hóyagosra dolgozzuk. Ha esetleg még lágy lenne a tésztánk, akkor adjunk még hozzá lisztet. 1 órát kelesztjük.
  3. Ezután 1 cm vastagra nyújtjuk, és kiszagatjuk. Még 15 percet kelesztjük.
  4. Majd forró olajban megsütjük.
  5. Ha kész, a porcukrot a vaníliás cukorral összekeverjük, és megszórjuk a fánkok tetejét.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 97 512
elküldve: 10
receptkönyvben: 305
elkészítve: 18/23
Facebookon megjelent: 1

szakács

erikamama

Mióta szakács: 2012.05.16.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

farsangi fánk, szalagos fánk, fánk élesztővel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lolli
Lolli / Lolli Tue, 2014-02-11 21:53

Kedved erikamama!
Én a sütéssel kapcsolatban szeretnék érdeklődni.
Lábosban szoktad sütni vagy ez nem lényeges?
Le szoktad fedni egy rövid időre a fánkokat mikor beleteszed az olajba?
Az én nagymamám mindig így szokta csinálni, de nem biztos, hogy minden recept igényli a hosszabb sütési időt.
Te hogy szoktad sütni?
Köszönöm szépen a segítséget!

Üdv,
Lolli

mtotpalne
mtotpalne Sat, 2013-02-23 07:05

Bocsika!
Nem olvastam egész figyelmesen most látom nem csak az 50 dkg.fin. liszt hanem még 20 dkg.rétes lisztet is írsz, ez vhogy elkerülte a figyelmem.
Most sütöttem ugyanilyen arányban igaz mind finomlisztből, régen édesanyám recije szerint tiszta rétes lisztből. Finom lett az a tészta állaga is nagyon jó, csak arra a következtetésre jutottam, hogy tiszta rétes lisztből sokkal levegősebb a tésztája. Lehet visszatérek rá arány ugyanez mint a Tiéd.
Még egyszer elnézést! Üdv.Marika

mtotpalne
mtotpalne Fri, 2013-02-22 18:46

Ez a tej mennyiség nagyon sok ennyi liszthez szerintem.
Üdv.Marika

erikamama
erikamama / erikamama Sat, 2013-02-23 00:56

Kedves Marika!
Nekem bevált ez a recept és szerintem nem sok a tej. Nem tudom, hogy kipróbáltad-e vagy csak ránézésre tartod soknak de, ha esetleg nagyon lágynak találod a tésztát még rakjál hozzá lisztet.
Üdvözlettel Erika!

1346
finomliszt 50 dkg
rétesliszt 20 dkg
étkezési keményítő 2 evőkanál
élesztő 5 dkg
vaj 10 dkg
tej 0.5 l
cukor 9 ek
tojás 2 db
1 kávéskanál
napraforgó olaj 5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 3 ek