r
Nosalty Logó

Fánk 6.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fánk 6.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 1600 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 12805 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 417 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    115.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 1600 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.7 g

Zsír

  • Összesen
    926.6 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    409 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    317 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3958.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    377 mg
  • Kálcium
    1176 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1481 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    969.1 g
  • Cukor
    168 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    352 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    717 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    668 micro
Összesen 12805 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 417 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 2 dl tejben csipet cukorralfelfuttatjuk.
  2. Egy nagy tálba beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a csipet sót, a 2 db tojást, a vaníliás cukrot, a cukrot, a citrom reszelt héját, a vajat és a felfuttatottélesztőt. A maradék tejet melegen szintén hozzáadjuk.
  3. Alaposan összedolgozzuk, majd kidagasztjuk. Addig kell dagasztani, amíg már nem ragad a tálra, sem a kezünkre, és kezd hólyagosodni.
  4. Amikor már szép a tészta, meglisztezzük a tetejét, és meleg helyen, letakarvaa duplájára,kb. egy órát kelesztjük.
  5. Lisztezett deszkára borítjuk, majd kb. 1-1,5 cm vastagságúra kinyújtjuk.
  6. Fánkszaggatóval (pohár is jó vagy bármilyen szaggató) kiszaggatjuk.
  7. Szaggatás után még a deszkán is kelesztjük a fánkokat, kb. 15 percig.
  8. Közben odateszünk egy edénybe melegedni annyi olajat, amennyiben tudnak majd "úszni" a fánkok.
  9. Mikor már forró az olaj, beletesszük a fánkokat, és szép pirosra sütjük. Először az egyik oldalát kb. 2 percig, fedővel lefedve. Majd levesszük a fedőt, megfordítjuka fánkokat, és még kb. 1 percig sütjük.
  10. Szűrőbe vagy papírtörlőre szedjük, hogy az olaj eltűnjön róla.
  11. Még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral, és tálaljuk.
  12. Lekvárt, esetleg pudingot adunk mellé.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 42141
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 21.

Ajánló

Lekvárral vagy pudinggal tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pár napja nem hagy a gondolat, fánkot kell sütnöm, ma végre rászántam magam. Több recept összeollózásából született meg az enyém, és igazán finom lett. Mindenkinek nagyon tetszett. Még sosem sütöttem, ezért kicsit izgultam, de nem kellett volna. A tészta gyönyörű lett, csak úgy hólyagzott, amikor nyújtottam. Legjobban viszont annak örültem, hogy nem lett olajos! A szüleimnél voltunk, náluk készítettem el, és anyukám nagyon büszke volt, hogy a lánya ilyen tésztát dagaszt. (Ő nem szokott ilyenekkel "bajlódni".) Ebből az adagból úgy 45-50 fánk lett.

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...