Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas sült almás tejbezab

Fahéjas sült almás tejbezab
Fahéjas sült almás tejbezab
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eszter barátnőm, aki régen kolléganőm volt, egyszer ebédre hozott tejbezabit (Eszter hívja így :-D). A zab akkor még semmilyen formában nem volt jelen a konyhámban, étrendemben. Megkóstoltatta velem, és nekem bejött. Köszi Eszter! ;)
Azóta, már kísérleteztem többször is, készítettem banánosat, tejszínes-mazsolásat, vaníliásat, gesztenyéset, de ez a fahéjas almás a tuti befutó. Még a Kedvesnek is ízlik, pedig először, amikor meghallotta, hogy tejbezabot készítek, kikerekedtek a szemei! ;)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Reggelire, hidegen. (Bár én melegen is megbííírom enni, amint elkészült.... :-D)
Díszíthetjük sült almaszeletekkel is. :) Kihűtjük, hűtőbe tesszük. Hidegen, reggelire...mennyei...! :):)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, magházat eltávolítjuk.
  2. Felkockázzuk, alufóliával bélelt tepsibe tesszük, megszórjuk fahéjjal és 200 C°-on kb. 25 percig sütjük.
  3. Amíg süldögél az almánk, addig a tejet a zabkorpával felfőzzük.
  4. Amikor elkészült, teszünk bele 2 evőkanál mézet, jól elkeverjük. Picit hagyjuk hűlni.
  5. Ha az almácskánk megsült és a zab sem forró már, akkor műzlis tálkákba (4 tálkára lesz szükségünk) teszünk sült almát, ráöntjük a tejbezabot, négyfelé elosztva.
  6. Tetejét megszórjuk fahéjjal és szeletelt mandulabéllel díszítjük.

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 629
elküldve: 2
receptkönyvben: 344
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Pindurka81

Mióta szakács: 2011.06.13.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, uzsonna
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

tejbezab almával és fahéjjal, fahéjas almás tejbezab

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1EDY
1EDY Tue, 2015-08-18 14:33

Kedves Pindurka81!
Kissé elvagyok bizonytalanodva ezzel a zabbal.
Most konkrétan korpáról van szó? Akkor az hogy lehet apró szemű?
Vagy esetleg zabpehelyről van szó? Mert abból van apró szemű.
Vagy csak simán zab (mármint maga a mag)?

Pindurka81
Pindurka81 / Pindurka81 Thu, 2015-11-26 07:45

Kedves 1EDY! (Jó a név! :):):))

Elnézésedet kérem, hogy csak most válaszolok. Júliusban született kislányommal vagyok itthon, így az utóbbi időben nem igazán volt időm. Valószínűleg azóta már tárgytalan a kérdésed, de azért... :)
Régebben a korpával készítettem. Bio boltokban egyszer-kétszer találkoztam olyannal ami durvább szemcséjű, ezért írtam, hogy apró szemű. Mostanra már a zabpehellyel készítem, igazad van, abból is van kisebb, nagyobb. Ez esetben mindegy, melyiket választod. Kicsit meg szoktam darálni, de nem teljesen, csak amolyan ímmel-ámmal módra. Mostanában ez vált be nálunk.
Magával a zab maggal még nem dolgoztam. De erre nem hiszem, hogy alkalmas lenne. :)
Szép napokat!
Üdv.: Pindurka :)

deakanett
deakanett / deakanett Sat, 2011-07-02 07:19

Én is szoktam készíteni fahéjas-almásat. A múltkor a családnak tiramisut készítettem, mikor felötlött bennem, hogy ugyanazokat az alapanyagokat felhasználhatom a zabkásámnál is. így készült el a rumaromás-kávés-kakaós verzió. Isteni finom lett, még a párom is megjegyezte, hogy nagyon jó illata van (aki mellesleg nem rajong a zabkásáért:-))
Üdv.:Anett

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Fri, 2011-07-01 23:00

Nem bírtam ki, megcsináltam még most este. 3dl tej, 5dkg zab, 10 gr folyékony vanília aroma, édesítőszer. Mikróban 5 perc volt. És fahéjas friss cseresznyével rétegeztem. :) Ha megengeded, beküldöm én is a cseresznyés verziót. :)

Pindurka81
Pindurka81 / Pindurka81 Sat, 2011-07-02 09:16

Kedves Blondevilke! Nagyon figyelmes vagy, hogy megkérdezed :), természetesen örömmel várom a cseresznyés verziódat! :) /Én most toltam be egy adagot reggelire, hidegen...hmmmmmm. :)/

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Sat, 2011-07-02 10:36

A blogomra már felraktam. Ott már megnézheted. :) Azt hiszem be kell vásárolnom egy pár kg zabot, hogy mindenkinek a verzióját kipróbálhassam. :D

271
alma 1 nagy db
tej 8 dl
zabkorpa 10 dkg
méz 2 ek
fahéj 0 ízlés szerint
mandulapehely 2 dkg