r
Nosalty Logó

Szóratos őszibarack csokiöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
helena26
Szóratos őszibarack csokiöntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az őszibarackhoz

A morzsához

Összesen 746 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az őszibarackhoz

A morzsához

Összesen 2978 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az őszibarackhoz

A morzsához

Összesen 189 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.9 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    233 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 746 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    155.8 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2256.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    540 mg
  • Foszfor
    1122 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.7 g
  • Cukor
    270 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    932 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1663 micro
  • β-crypt
    653 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    905 micro
Összesen 2978 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Az őszibarackhoz

A morzsához

Elkészítés

Az őszibarackhoz

  1. A megmosott, hasábokra vágott őszibarackot egy jénai tálba rakjuk, megszórjuk kristálycukorral.
  2. A vajat, lisztet, cukrot, kókuszreszeléket összemorzsoljuk. Rászórjuk a gyümölcsre.
  3. A tetejét megszórjuk mandulával.
  4. Előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.
  5. Csokiöntettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1773
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 28.

Ajánló

Főzhetünk hozzá vaníliás pudingot. Pudinggal megöntözzük, és csokival lecsurgatjuk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Vasárnap van és ilyenkor örömmel veszi a család, ha valamilyen édesség is készül. Már nem tudom, hogy honnan van ez a receptem, ki kell használni a lehetőséget, hogy friss gyümölcsből készítsünk könnyű és nagyon egyszerűen elkészíthető édességet. Én módosítottam, mert az eredeti receptben 1,5 ml kókusztejből + 3/4 tábla fehércsokiból készül az öntet, csak összeolvasztani kell. Nálunk a csokoládé a nyerő! Megszórhatjuk esetleg kevés fahéjjal, én sajnos elfelejtettem, de így is nagyon finom lett!

Hozzávalók

Az őszibarackhoz

A morzsához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.