Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült alma diós-szilvás töltelékkel

Sült alma diós-szilvás töltelékkel
Sült alma diós-szilvás töltelékkel
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom desszert vagy vacsora lehet így ősszel. Egy adag, azaz 2 db alma: 352 kcal-t és 47 g ch-t tartalmaz.

hozzávalók / 4 adag

  • 4 közepes db alma
  • 20 dkg dió
  • 10 dkg szilvalekvár (cukormentes, nyírfacukorral készült vagy házi)
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 2 dkg xilit (ízlés szerint lehet több is)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
  2. A diót aprítsuk durvára, keverjük hozzá a szilvalekvárt, a fahéjat és a xilitet is.
  3. Az almákat vágjuk félbe, és egy kisebb kés vagy kiskanál segítségével távolítsuk el a magházukat.
  4. A tölteléket osszuk el nyolcfelé, és halmozzuk az almákra.
  5. A töltött almákat tegyük egy tűzálló edénybe, és toljuk 20 percre a sütőbe. Akkor jó, ha a villa már könnyedén belemegy az almák húsába.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 32×34 cm
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 408
elküldve: 9
receptkönyvben: 99
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

edan

Mióta szakács: 2012.11.12.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sült diós alma, sült alma szilvával és dióval töltve, diós-szilvás sült alma

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

472
alma 4 közepes db
dió 20 dkg
szilvalekvár 10 dkg
fahéj 1 kávéskanál
xilit 2 dkg