r
Nosalty Logó

Császármorzsa 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Császármorzsa 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 787 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3135 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 290 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    715.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 787 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    128.7 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1029 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2862.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    647 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1208 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.1 g
  • Cukor
    282 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    798 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    806 mg
  • Retinol - A vitamin:
    790 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1241 micro
Összesen 3135 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 290 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mazsolát beáztatjuk a rumba.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához adjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és egy csipetnyi sót. Robotgéppel vagy habverővel felverjük.
  3. Beleöntjük a tejet, és apránként hozzákeverjük a lisztet.
  4. A beáztatott mazsolát rummal együtt a tésztához adjuk.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan az előző tésztához keverjük.
  6. 4 részletben sütjük meg. Adagonként 1,5 dkg vajat felolvasztunk a serpenyőben és beleöntjük a tészta 1/4 részét. Az alját aranybarnára sütjük, majd megfordítjuk. (Nem baj, ha nem tudjuk egyben megfordítani, úgy is össze kell majd törni a tésztát.)
  7. Ha megsült, villával darabokra tépkedjük, porcukorral és pirított mandulával megszórjuk.
  8. Házi szilva-, vagy sárgabarack lekvárt kínálunk hozzá.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 73
  • Össznézettség: 126956
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 01.

Ajánló

Házi szilva-, vagy sárgabarack lekvár és édes fehérbor illik hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Jó pár évvel ezelőtt ettem egy ausztriai síelés alkalmával először igazi császármorzsát. Gyerekkoromban nagyon gyakran ettünk mélyhűtött, készen kapható változatot. Azt hittem, hogy ez a császármorzsa és bevallom nagyon meglepődtem, amikor az étteremben elém tették a tényleg igazit. Hát van különbség.  

Hozzászólások (29)

Törölt felhasználó

ma megpróbálkoztam ezzel a császármorzsával, de nem úgy sikerült, ahogy kellett volna. A külseje már égett lett, belül meg még nyers volt. Próbáltam kevesebbet tenni a serpeny?be, de akkor is ez lett.. Pedig amúgy az íze finom lenne:/

Törölt felhasználó

Szia! Mennyire volt meleg a f?z?lap? Nem lehet, hogy ez volt a gond? Érdemes próbálkozni vele, mert tényleg finom. Üdv kiki

Törölt felhasználó

kisebb f?z?lapra tettem és azon is a legkisebb lángon volt az elejét?l kezdve..:/ szerinted segítene, hogy gyorsabban megsüljön a kzöepe, ha legközelebb tennék bele egy kis süt?port?

P.

Szia, gondoltam, nem baj, ha beleszolok, talán a serpenyödnek tul vékony az alja. En is megcsináltam, nekem nem egett oda. Üdv!

Törölt felhasználó

Aha...köszi, ezt nem tudtam. Így majdnem olyan mint a palacsinta amit ha elrontunk még így is meg lehet enni.

Törölt felhasználó

Szia! De csak majdnem! :-) üdv kiki

Törölt felhasználó

Hol van bel?le a búzadara?

Törölt felhasználó

Szia! Ebben sehol nincsen a búzadara! Ha a szakácskönyvben igazat írtak akkor az eredetiben nem is volt soha. Én elhittem! Próbáld ki nagyon finom! üdv kiki

P.

Szia lolo! Ez igy van. Az eredetiben nincs buzadara, és nem is volt. Barátnöm épp egy Hüttében dolgozik egy sipalyan Ausztriaban, sikerült is szert tennie az ottani receptre és lévén, hogy németekröl van szó, a császármorzsa ihletöiröl, talán hihetünk nekik. :-) Isteni finom, és ez a recept gyakorlatilag szinte ugyanaz. Próbald ki. Ez az igazi csaszarmorzsa. Üdv!

Törölt felhasználó

Ezt csináltam ma reggelire és bár most készítettem ilyet el?ször,nagyon finom lett! ^^ (bár a mérleg most nem m?ködik, úgyhogy ránézésre mértem az adagokat) Köszönöm a receptet, érdemes volt megcsinálni! :)

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon szívesen! Üdv kiki :-)

Törölt felhasználó

ez fincsi és az igazi köszi

Törölt felhasználó

szívesen! kiki

P.

Szia Kiki! Nem régen jártam egy nagyon öreg Wiesbaden-i étteremben, ahol egészen az eredeti módon készítették a császármorzsát. Mivel a Te recepted itt az a bizonyos igazi, gondoltam talán leírom Neked, hátha kedvet kapsz hozzá. Csak annyi volt a különbség a Tiédhez képest, hogy a sütés elött a mazsolát tették a serpenyöbe és miután kicsit megpirult öntötték hozzá a masszát. Ezt sem sütötték barnára, csak nagyon haloványra és a legvégén a következöt tették: nagyobb darabokra tördelték, elöször az egyik, majd a másik oldalára kristálycukrot szórtak és ropogósra karamellizálták. Ekkor törték kisebb darabokra. Ettöl minden falatot egy roppanós vékony réteg burkolt be. Amíg még forró, szórták meg mandulával. Feltétként darabosra tört fött fahéjjas almakompótot adtak, azt mondják, régen is így ették. Hát, sosem ettem még ennyire finomat. :-) Üdv: Eszter

Törölt felhasználó

Szia! Köszi az ötletet, biztos ki fogom próbálni, mert nagyon szeretem a császármorzsát. Nagyon jól hangzik. :-)Üdv kiki

Törölt felhasználó

Eszter! Már a Kiki receptje is izgat, de amit írsz, attól már a nyálam is csorog!!:-P Mrs Smith

P.

Kiki, feltettem azt a receptet, amit leírtam neked, késöbb láttam, hogy azért arányokban, összetevökben és összeállításban is van bennünk némi különbség. Idövel, majd megjelenik, ha gondolod, próbáld ki. Szép napot! Eszter

Törölt felhasználó

Köszi! Egészen biztosan ki fogom próbálni! Majd jelentek róla! Üdv kiki

Törölt felhasználó

Szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy a császármorzsa lisztb?l kész?l, a daramorzsa, mert van egy ilyen magyar étel is, búzadarából. Persze olvashatunk különböz? keverési arányú próbálkozásokat, de a "kaiser smarni" az csak túl. kép. s?r? palacsinta tészta tojásfehérje habbal lazítva. A sütésnek pedig legalább 3 ismert módja van. De semmiképpen ne keverjük össze a dara morzsát és a császár morzsát. üdv. Kefe00

pagota

Köszi a receptet, eddig ez a legfinomabb és talán legegyszer?bb császármorzsa recept, amit kipróbáltam. Mivel a férjem óriási rajongó (én csak mostantól leszek), csináltam már lisztb?l, darából, kekszporból(!), de ez a legjobb. Nem volt rumaromám, csak mandula, hát nem nagyon rontotta el. : ) Egy jó tanács: pillanatok alatt megég nagy lángon, nálam az els? rész a kukában landolt. A többivel óvatosabban bántam, nem volt semmi gond és így is nagyon hamar kész lett. Egy kérdés: ti, hogy csináljátok, hogy nem kap sütésnél kellemetlen ízt a vajatok? Én már olajjal szoktam helyettesíteni. Most újból kipróbáltam vajjal, éppen hogy csak elolvadt és már is rossz íze volt, úgyhogy átváltottam megint olajra. Gyenge min?ség?t használok? Tudtok konkrét márkákat ajánlani vagy más tippeket adni?

Törölt felhasználó

Kedves Pagota! Milyen vajat használsz? Mrs Smith

pagota

Penny-set : )

Törölt felhasználó

Szia! Esetleg próbáld meg margarinnal helyettesíteni, és alacsonyabb h?fokon próbáld meg felolvasztani. Így nem szabad kellemetlen ízt kapnia! üdv kiki

Törölt felhasználó

Esetleg próbáld meg a piacon vett házi vajjal amit kimérve lehet kapni, vagy amit én szeretek az egy kicsit drágább, az ír vaj, Kerrygold a neve. Ezzel nem szokott gondom lenni. Amit Kriszta írt, abszolut igaz, a vajat nem szerencsés nagy lángon hevíteni. üdv: Mrs Smith

pagota

Köszönöm a tanácsokat!

Törölt felhasználó

Nagyon köszi a receptet!!! Ma vacsira ezt csináltam, és mindenkinek nagyon ízlett! a tésztára vigyáztam, hogy ne égjen oda, és sikerült is:) A svájci család akiknél kinn vagyok nem ismerték a császármorzsát, szóval kicsit féltem...de a recept már át is került francia fordításba, mert igazán megszerették! Vivi

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! Üdv kiki

Törölt felhasználó

Ma megcsináltam az Eszter által javasolt verzióval (karamellizált cukorba forgattam a végén és apró darabokra vágott cukros-fahéjas szilvával öntöttem nyakon). Teljesen kiütöttem magam, olyan sokat ettem bel?le. Mennyei! :-) Köszi Lányok!

Törölt felhasználó

Kedves Kriszti! Isteni volt a mai vacsim a Te jóvoltadból. Bár bevallom kezd? császármorzsázós vagyok, de elkészítettem a receptedet Gargoyle ötleteivel f?szerezve és egyszer?en imádtam! Szerencsére csak 2 tojásból álltam neki így els?re, de így is dugig ettem magam :-)

Törölt felhasználó

Üdv a klubban. :-))) Sose kés? császármorzsázósnak lenni! üdv kiki

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – gyors és olcsó(bb) fogások advent első hetére

Szép lassan beindul az év végi roham, de mi úgy döntöttünk, hogy az aktuális nemzetközi járványőrület bőven elég a lelkünknek, nem vagyunk hajlandóak ezen felül stresszelni – ha nem muszáj. Most, advent első hetén gyors, egyszerű és viszonylag olcsó fogásokkal segítjük a hajrát.

Nosalty

További cikkek