Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körtelekvár cukor és tartósítószer nélkül

Körtelekvár cukor és tartósítószer nélkül
Körtelekvár cukor és tartósítószer nélkül
90 perc / előkészület: 15 perc főzés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a lekvárokat, a tél folyamán sok szokott elfogyni natúr joghurttal összekeverve.

hozzávalók / 1 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fontos, hogy érett legyen a körte, ha nem elég lágy, hagyjuk pár napot állni, amíg megpuhul. A körtéket megmossuk. Egyszerre 4-5 darab körtével dolgozunk.
  2. Hámozzuk meg a körtéket, vágjuk ki a magházát. Egy lábosra tegyünk egy nagyobb méretű szűrőt, rakjuk bele a megpucolt körtéket, majd krumplitörővel törjük át. Ezután mehet a főzőedénybe.
  3. Forrástól számítva 1 órát főzzük a körtét minimum lángon. Én az edény alá szoktam egy vaslemezt rakni, így elég öt percenként megkavarni.
  4. Befőttes üvegekbe rakjuk a forró lekvárt, színültig. Fontos, hogy új tetővel fedjük be vagy teljesen sérülésmentes legyen. Egy percre felfordítjuk a kész lekvárt, majd vissza. Ha be tudjuk nyomni a tetőt, akkor nem sikerült a vákuum, cseréljük le a tetőt.
  5. Rakjuk száraz dunsztba, jó melegen takargassuk be, amíg kihűl.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 677
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

nenono

Mióta szakács: 2015.09.12.
5 recept

egyéb elnevezések

körtelekvár, körtés lekvár, lekvár csak körtéből

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2565
körte 5 kg