r
Nosalty Logó

Körtelekvár cukor és tartósítószer nélkül

nenono
Körtelekvár cukor és tartósítószer nélkül
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

2565
Kalória
16.2g
Fehérje
685.4g
Szénhidrát
6.3g
Zsír
3778.2g
Víz
-
Koleszterin
139.5g
Élelmi rost
438.8g
Cukor
  • 0% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2565 kcal
  • 0% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2565 kcal
  • 0% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 51 kcal
  • 0% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1328 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    685.4 g
  • Cukor
    439 mg
  • Élelmi rost
    140 mg

Víz

  • Összesen
    3778.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    630 micro
  • β-crypt
    90 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1980 micro
Összesen 2565 kcal
  • 0% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1328 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    685.4 g
  • Cukor
    439 mg
  • Élelmi rost
    140 mg

Víz

  • Összesen
    3778.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    630 micro
  • β-crypt
    90 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1980 micro
Összesen 2565 kcal
  • 0% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 51 kcal

Elkészítés

  1. Fontos, hogy érett legyen a körte, ha nem elég lágy, hagyjuk pár napot állni, amíg megpuhul. A körtéket megmossuk. Egyszerre 4-5 darab körtével dolgozunk.
  2. Hámozzuk meg a körtéket, vágjuk ki a magházát. Egy lábosra tegyünk egy nagyobb méretű szűrőt, rakjuk bele a megpucolt körtéket, majd krumplitörővel törjük át. Ezután mehet a főzőedénybe.
  3. Forrástól számítva 1 órát főzzük a körtét minimum lángon. Én az edény alá szoktam egy vaslemezt rakni, így elég öt percenként megkavarni.
  4. Befőttes üvegekbe rakjuk a forró lekvárt, színültig. Fontos, hogy új tetővel fedjük be vagy teljesen sérülésmentes legyen. Egy percre felfordítjuk a kész lekvárt, majd vissza. Ha be tudjuk nyomni a tetőt, akkor nem sikerült a vákuum, cseréljük le a tetőt.
  5. Rakjuk száraz dunsztba, jó melegen takargassuk be, amíg kihűl.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 75 p

Nagyon szeretjük a lekvárokat, a tél folyamán sok szokott elfogyni natúr joghurttal összekeverve.

További receptek

Körtelekvár

A legzamatosabb körtékből érdemes főzni ezt az ízgazdag lekvárt, ami elsőre ugyan szokványosnak tűnhet, azonban egy aprócska kiegészítőtől a lehető legkülönlegesebb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.