
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes
2565
Kalória
16.2g
Fehérje
685.4g
Szénhidrát
6.3g
Zsír
3778.2g
Víz
-
Koleszterin
139.5g
Élelmi rost
438.8g
Cukor
- 0% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1328 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 405 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 315 mg
-
Foszfor 540 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 685.4 g
-
Cukor 439 mg
-
Élelmi rost 140 mg
Víz
-
Összesen 3778.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 194 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 198 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 315 micro
-
Kolin: 230 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 630 micro
-
β-crypt 90 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1980 micro
Összesen
2565
kcal
- 0% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1328 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 405 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 315 mg
-
Foszfor 540 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 685.4 g
-
Cukor 439 mg
-
Élelmi rost 140 mg
Víz
-
Összesen 3778.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 194 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 198 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 315 micro
-
Kolin: 230 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 630 micro
-
β-crypt 90 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1980 micro
Összesen
2565
kcal
- 0% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 26.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 13.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 75.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
51
kcal
Elkészítés
- Fontos, hogy érett legyen a körte, ha nem elég lágy, hagyjuk pár napot állni, amíg megpuhul. A körtéket megmossuk. Egyszerre 4-5 darab körtével dolgozunk.
- Hámozzuk meg a körtéket, vágjuk ki a magházát. Egy lábosra tegyünk egy nagyobb méretű szűrőt, rakjuk bele a megpucolt körtéket, majd krumplitörővel törjük át. Ezután mehet a főzőedénybe.
- Forrástól számítva 1 órát főzzük a körtét minimum lángon. Én az edény alá szoktam egy vaslemezt rakni, így elég öt percenként megkavarni.
- Befőttes üvegekbe rakjuk a forró lekvárt, színültig. Fontos, hogy új tetővel fedjük be vagy teljesen sérülésmentes legyen. Egy percre felfordítjuk a kész lekvárt, majd vissza. Ha be tudjuk nyomni a tetőt, akkor nem sikerült a vákuum, cseréljük le a tetőt.
- Rakjuk száraz dunsztba, jó melegen takargassuk be, amíg kihűl.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 p
- Főzés ideje: 75 p
Nagyon szeretjük a lekvárokat, a tél folyamán sok szokott elfogyni natúr joghurttal összekeverve.