r
Nosalty Logó

Fahéjas kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szegnik
Fahéjas kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 683 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2730 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 322 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 683 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1500.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    706 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.5 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 2730 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, cukrot, élesztőt, 2 tojást, vajat és a langyos tejet összegyúrjuk, dagasztjuk. Kicsit lágy, ragacsos tésztát kell kapnunk.
  2. Lisztet szórunk a tetejére és duplájára kelesztjük.
  3. Fél centisre kinyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal és fahéjjal leszórjuk. (Én tettem rá mazsolát is, de szerintem ezzel már túl édes lett.)
  4. Feltekerjük és kettévágjuk. A két rudat összefonjuk és sütőpapiros pástétomformába tesszük. Még fél órát így kelesztjük.
  5. Ezután fóliával letakarjuk, és sütőbe toljuk 30 percre, majd a fólia eltávolítása után 15 percig még sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 174
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9429
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szegnik 16 recept

Nagyon ízletes egy pohár tejjel, vagy kakaóval akár másnap reggel is. (Ha marad!)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...