Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas csigák

Fahéjas csigák
Fahéjas csigák
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A téli vizsgaidőszak nem volt egy egyszerű történet. Már elegem volt  nagyon mindenből, mivel megbeszéltem magammal, hogy nem szabad sütni - főzni különben elterelődik a figyelem a tanulásról. Amint vége lett a vizsgaidőszaknak, muszáj volt alkotni. Vittem be a tanszékre is és hát az isteni és ehhez hasonló jelzőkkel lett illetve mindenki által :).

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

ajánlat

Reggeli, uzsonna, vacsora, tízórai... Egy pohár tejjel vagy csak magában. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot, a sót és a vajat egy mixerrel közepes sebességen elkeverjük.
  2. A tojást és a citromhéjat hozzáadjuk és simára keverjük.
  3. Az élesztőt a tejben megfuttatjuk, hozzáadjuk a liszttel együtt a vajas részhez és alacsony fokozaton összekeverjük, míg az összes hozzátevő meg nem köt.
  4. Ezek után addig gyúrjuk, amíg elég selymes és elasztikus lesz a tészta.
  5. A tésztát egy kiolajozott tálba tesszük, majd kétszeresre kelesztjük.
  6. A munkaasztalt és a nyújtófát beolajozzuk és a tésztát 1,5 – 2 cm vastag téglalapra nyújtjuk és megszórjuk a töltelékkel.
  7. Felgöngyölítjük, majd 1,5 – 2 cm –es darabokra vágjuk.
  8. A csigákat egy tepsibe tesszük és megvárjuk, míg kétszeresére kel, majd megsütjük.
  9. A mázhoz a hozzávalókat összekeverjük és felmelegítjük, majd a csigákra csíkokat csinálunk belőle.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 005
elküldve: 0
receptkönyvben: 281
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: 1

szakács

Vegyészkedő Katica

Mióta szakács: 2010.05.29.
11 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Zimtschnecken, fahéjas csiga, citromos-fahéjas csiga

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evol
Evol / evol Sat, 2014-08-16 11:13

Sokadszorra sütöm meg. Az utóbbi hetekben zsinórban készül. Nagyon finom, könnyű, puha tésztája van. Van hogy olaj helyett olvasztott vajjal kenem meg a fahéjas cukor előtt. Az sem rontja el. :)

murmulya
murmulya Tue, 2014-02-11 09:21

Nagyon finom, másnaposan is puha, nem nyögvenyelős, de a tésztája...katasztrófa vele dolgozni :)
Azért bevállaltam, nem is egyszer. Imádja a család!

b.suzy
b.suzy Wed, 2011-09-28 09:37

A-ha, gondoltam, hogy valamit rosszul csináltam. Az esti vacsinál is nagy sikere volt. Párom 60 milliószor elmondta, hogy mennyire jól sikerült

b.suzy
b.suzy Tue, 2011-09-27 15:00

Én ma ezt jól elkészítettem és habár nincs mérlegem nagyon nagyon nagyon fincsi lett. A máznál viszont mikor a tejet felragtam melegíteni és hozzáadtam a citromlevet összekapta, miért?

625
cukor 90 g
7 g
vaj 78 g
tojás 1 db
citromhéj 1 teáskanál
finomliszt 460 g
élesztő 5 dkg
tej 2.5 dl
cukor 100 g
fahéj 10 g
porcukor 125 g
citromlé 0.5 teáskanál
tej 1.5 ek