r
Nosalty Logó

Fahéjas csigák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vegyészkedő Katica
Fahéjas csigák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 625 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 3747 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 302 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.7 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 625 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.8 g

Zsír

  • Összesen
    78.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4605.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    532 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    786 mg
  • Nátrium
    2951 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    694.2 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    612 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    538 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    601 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 3747 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 302 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukrot, a sót és a vajat egy mixerrel közepes sebességen elkeverjük.
  2. A tojást és a citromhéjat hozzáadjuk és simára keverjük.
  3. Az élesztőt a tejben megfuttatjuk, hozzáadjuk a liszttel együtt a vajas részhez és alacsony fokozaton összekeverjük, míg az összes hozzátevő meg nem köt.
  4. Ezek után addig gyúrjuk, amíg elég selymes és elasztikus lesz a tészta.
  5. A tésztát egy kiolajozott tálba tesszük, majd kétszeresre kelesztjük.
  6. A munkaasztalt és a nyújtófát beolajozzuk és a tésztát 1,5 – 2 cm vastag téglalapra nyújtjuk és megszórjuk a töltelékkel.
  7. Felgöngyölítjük, majd 1,5 – 2 cm –es darabokra vágjuk.
  8. A csigákat egy tepsibe tesszük és megvárjuk, míg kétszeresére kel, majd megsütjük.
  9. A mázhoz a hozzávalókat összekeverjük és felmelegítjük, majd a csigákra csíkokat csinálunk belőle.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 18211
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 27.

Ajánló

Reggeli, uzsonna, vacsora, tízórai... Egy pohár tejjel vagy csak magában. :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fahéjas csigák
Vegyészkedő Katica 11 recept

A téli vizsgaidőszak nem volt egy egyszerű történet. Már elegem volt  nagyon mindenből, mivel megbeszéltem magammal, hogy nem szabad sütni - főzni különben elterelődik a figyelem a tanulásról. Amint vége lett a vizsgaidőszaknak, muszáj volt alkotni. Vittem be a tanszékre is és hát az isteni és ehhez hasonló jelzőkkel lett illetve mindenki által :).

Hozzászólások

b.suzy

Én ma ezt jól elkészítettem és habár nincs mérlegem nagyon nagyon nagyon fincsi lett. A máznál viszont mikor a tejet felragtam melegíteni és hozzáadtam a citromlevet összekapta, miért?

Vegyészkedő Katica

Kedves Suzy! Örülök neki hogy ízlett :) Nos, el?ször kell összekeverni, aztán összemelgíteni ;)

b.suzy

A-ha, gondoltam, hogy valamit rosszul csináltam. Az esti vacsinál is nagy sikere volt. Párom 60 milliószor elmondta, hogy mennyire jól sikerült

Törölt felhasználó

Nagyon finom, másnaposan is puha, nem nyögvenyel?s, de a tésztája...katasztrófa vele dolgozni :) Azért bevállaltam, nem is egyszer. Imádja a család!

Vegyészkedő Katica

Köszönöm és örülök, hogy ízlett! :) Akkor viszont megéri a szenvedést! :)

ZLB

Sokadszorra sütöm meg. Az utóbbi hetekben zsinórban készül. Nagyon finom, könny?, puha tésztája van. Van hogy olaj helyett olvasztott vajjal kenem meg a fahéjas cukor el?tt. Az sem rontja el. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek