Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas almás guba

Fahéjas almás guba
Fahéjas almás guba
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek nem hagyományos (mákos) gubákkal kísérletezgetni, eddig az összes jól sült el. Ez a recept is így született meg.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kifliket felkarikázzuk vékony szeletekre, előmelegített sütőben megpirítjuk.
  2. Az almákat meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, és a fahéjjal együtt megpároljuk. Leöntjük róla a vizet.
  3. A tejet felforraljuk a cukrokkal, ráöntjük a kiflikre, és pár percig áztatjuk.
  4. A tejes kiflit összeforgatjuk az almával.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 9 695
elküldve: 1
receptkönyvben: 167
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas almás guba

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

956
tej 6 dl
alma 5 db
cukor 5 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
fahéj 1 teáskanál
kifli 6 db
víz 2 dl