r
Nosalty Logó

Eszterházy torta 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Eszterházy torta 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 444 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4450 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 343 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 444 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    309.1 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2441.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    648 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    874 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.3 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    270 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2016 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    758 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1974 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    895 micro
Összesen 4450 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojás fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd a darált diót (mandulát) és a lisztet lassú keveréssel hozzáadjuk. Ebből a masszából egyforma nagyságú 6 lapot nyújtunk, papírozott sütőlemezen sütünk.
  2. A pudingport tűzálló tálba tesszük, beletesszük a tojások sárgáját, kevés tejet, és habverővel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, és gyors keverés mellett ráöntjük az előzőleg simára kevert pudingporra. Visszatéve a tűzre besűrítjük, majd a cukrot és a vaníliás cukrot hozzákeverjük. A krémet teljesen kihűtjük, és hűtőbe tesszük.
  3. A vajat habosra keverjük, és a kihűlt krémet folyamatosan hozzáadjuk. Ezzel a krémmel a kihűlt lapokat rétegesen megkenjük, és hűtőbe tesszük.
  4. A tetejére fél tojásfehérjét porcukorral simára keverjük, és ezzel vonjuk be a torta tetejét.
  5. Olvasztott csokival a közepétől indulva, megszakítás nélkül karikákat rajzolunk. Egy pálcikával kifele, illetve befele csíkokat húzunk, mintázzuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 337
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 63488
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 05.

Ajánló

Finom desszertborok kitűnően illenek hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eszterházy torta 4.
Vicikó 251 recept

Egy klasszikus, finom torta. Nem csak a diókedvelőknek!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!