Nosalty Logó

Eszterházy praliné

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Emőke
Eszterházy praliné
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A diókrémhez

A fehér csokoládékrémhez

A bevonáshoz

A díszítéshez

Összesen 693 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A diókrémhez

A fehér csokoládékrémhez

A bevonáshoz

A díszítéshez

Összesen 3467 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A diókrémhez

A fehér csokoládékrémhez

A bevonáshoz

A díszítéshez

Összesen 501 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 693 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    245.4 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3126.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    981 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1336 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.8 g
  • Cukor
    268 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 3467 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 501 Kcal

Hozzávalók

A diókrémhez

A fehér csokoládékrémhez

A bevonáshoz

A díszítéshez

Elkészítés

A diókrémhez

  1. Egy teflon serpenyőben pirítsuk át a megtört dióbelet, távolítsuk el a héját, majd daráljuk le. A ledarált diót tegyük vissza a serpenyőbe és a cukorral együtt pár percig pirítsuk. Ennyi idő alatt a cukor megolvad, és nem fog ropogni a fogunk alatt. Adjuk hozzá a tejszínt, végül a vajat. Keverjük jól össze.
  2. Az így elkészült masszát tegyük egy sütőkeretbe, vagy ehhez hasonló tálkába, és oszlassuk el egyenletesen. A felesleges zsiradékot egy papírtörlővel itassuk fel.
  3. Készítsük ela fehércsokoládés krémet. A tejszínt épp csak forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a csokoládét, és keverjük el. (Ha nem olvadna fel azonnal, egy picit visszatehetjük melegedni). Adjuk hozzá a vanília rúdkikapart magjait és a konyakot. Öntsük az egészet a dióréteg tetejére. Amint kihűlt, tegyük a hűtőbe 1 éjszakára. (nálam 2 éjszakát állt, mert túl elfoglalt voltam)
  4. Egy éles késsel vágjuk körbe a keretet. A felesleges zsiradékot ismét itassuk fel egy papírtörlővel.
  5. Vágjuk fel 3x7 db téglatestre.
  6. Vízgőz fölött olvasszuk fel a fehér csokoládét. Mártóvilla segítségével mártogassuk meg egyenként a szeleteket, és hagyjuk lecsöpögni a felesleges csokoládét.
  7. Olvasszunk fel az étcsokoládét, tegyük egy zacskóba, vágjuk ki az egyik sarkát, és csíkozzuk be a bonbont/pralinét, lehetőleg "Eszterházy formájúra" (Hosszában húzunk 3 vékony csíkot és egy fogpiszkáló segítségével keresztben áthúzzuk, egyszer jobbról-balra, majd balról-jobbra...stb). Tegyük a hűtőbe, és amint megdermedt fogyaszthatjuk.:) További képek az elkészítésről itt.
  • Tepsi mérete: 14x14
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 49920
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sokunk kedvence az Eszterházy torta, így hobbi bonbonosként természetesen el is készítettem. :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Jaj, de nagyon guszta... Várjuk a többit is! :)

Törölt felhasználó

Gyönyör? lett. Szeretném megkérdezni, hogyan kell eltávolítani a dió héját?

Emőke

Sárki: Köszönöm! Ha jól átpirítod a diót, valamelyik diószemr?l simán le lehet húzni. Amelyikr?l nem, azt egy kicsit meg kell dörzsölni. De az se baj, ha rajta marad, úgyis nagyon finom. :) klivi: köszönöm, igyekszem a többivel is. ;)

Törölt felhasználó

Gyönyör?!Gratula!Én tegnap távolítottam el fél kg dióról a héját,én is kicsit pirítottam,és kiskéssel távolítottam el,így szép világos lett a sütim!

Emőke

Ildike001: köszönöm! :) A késes megoldás sem egy rossz ötlet ;)

Törölt felhasználó

Szia! Gyönyör? és már érzem a számban az ízét, imádom:) Egy kérdés, milyen f?z?tejszínt használtál? Köszönöm! B.

Emőke

b.nehiba: köszönöm! :) Lidl, 0,5 l-es, piros dobozos, 20%-os f?z?tejszínt

Törölt felhasználó

Kedves Em?ke! Nagyon szépséges dolgot alkottál! Gratulálok! Az Eszterházy torta a kedvencem, így ezt ki kell próbálnom, elmentettem. Üdv: Anita

Emőke

Kedves HossoAni/Anita: köszönöm szépen!! Remélem ízleni fog! :) /módosítottam a 6-7 ponton (a csíkozásra vonatkozó résznél, ne legyen megdermedve a fehér csokoládé, mert akkor nem lehet ilyen szépen belehúzni a csíkokat) :) Remélem beszámolsz, hogy sikerült! :)

Törölt felhasználó

Gratulálok a m?vedhez,gyönyör?!Én nem szeretem a diót,de elgondolkoztam rajta a képed láttán hogy mégiscsak elkészíthetném....:)

Emőke

Nyuszika: köszönöm, várom, hogy sikerült! :)

Törölt felhasználó

Biztos,hogy a tepsi 14x14 cm,mert azt nagyon kicsinek találom.Nem 24x24cm?Szeretném elkészíteni,remélem válaszolsz.Nagyon szépek a sütik.Köszönöm.

Emőke

Szia! Igen biztos, ez egy kis keret. Nézd meg a linken szerepl? további képeket és akkor láthatod a folyamatot! :) Em?ke

Törölt felhasználó

Köszönöm!Akkor majd dupla adaggal készítem el 28x28cm kerettel.Hány db van egy adagból?

Emőke

ott írom, hogy "vágjuk fel 3x7 db-ra" :)

Emőke

Szia, igen 14x14 cm. Itt találsz fázisképeket is: http://balhetterem.blogspot.hu/2012/01/eszterhazy-bonbon.html

Hozzávalók

A diókrémhez

A fehér csokoládékrémhez

A bevonáshoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek