Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Észbontóan finom fitt sajtos korong

Észbontóan finom fitt sajtos korong
Észbontóan finom fitt sajtos korong
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a mámorítóan finom, sós fincsiségnek van egy régi receptváltozata, az is nagyon finom, sokat készítettem.....néhány évvel ezelőtt találtam rá erre az egészségesebb változatára, azóta sokat kell készítenem :) .......persze, egy picit változtattam rajta, így lett tökéletes :).......gyorsan elkészíthető, semmi macera, nyújtás.....egy edényben elkészíthető a sütnivaló.....ajánlom mindenkinek.....nem csak fogyni vágyóknak, bárkinek, igazi csemege....érdemes dupla adaggal kezdeni azonnal :).......

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ez a sós süti tökéletes bulikon, ünnepnapokon, uzsonnára elvinni, sörkorcsolyaként, film alatt eszegetni, s még sorolhatnám, tehát nagyon sokoldalú, azon kívül, hogy imádni való, s még egészségesebb is, mint "társai"! Ne hagyd ki! 

Ha a sajtokból kicsivel több kerül bele, az nem árt neki - nem folyik szét - a füstölt sajtot én is "szemre" adtam hozzá, volt itthon, nem méricskéltem, reszeltem belőle gondolomra - természetesen, aki még nem annyira gyakorlott a sütés-főzés terén, az mérje ki! Ezzel senkit nem áll szándékomban megbántani!

Nehéz abbahagyni! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót villával szétnyomkodjuk egy megfelelő edényben, majd a többi hozzávalóval - kivéve azt a sajtot, ami a tetejére kell - alaposan összekavarjuk.
  2. Addig hagyjuk pihenni, hogy a zabpelyhek kissé megszívják magukat, amíg bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, előmelegítjük a sütésre.
  3. Egy gáztepsit sütőpapírral bélelünk ki, erre egy kisebb evőkanállal egyenlő halmokat egyengetünk - nekem ebből 25 db lett -, megszórjuk reszelt sajttal mindegyik tetejét, s mehet a sütőbe!
  4. Középre tegyük, s 15 perc elteltével, mikor már kissé elkezd pirulni a teteje, légkeveréssel szép pirosra sütjük.
  5. Kész is vagyunk, megvárjuk, míg kihűl - ha kibírjuk várni :) -, s lehet fogyasztani! Csak úgy "párolognak" a kis tallérok! :) JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ ANNAK, AKI ELKÉSZÍTI! Aki nem teszi, vessen magára....én szóltam! :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x28x2 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 43 779
elküldve: 16
receptkönyvben: 354
elkészítve: 24/24
Facebookon megjelent: 1

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
151 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre

egyéb elnevezések

sajtos tallér

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tgi
tgi Sun, 2018-03-11 19:45

Kedves Judit!
Kipróbáltam a recepted, valóban finom!
Egy kérdésem lenne: a sütőben, a melegben gyönyörű magasra feljöttek a korongok, de amint kivettem őket lelapultak. Neked sikerült megtartani a "felpuffadt" állapotot?

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2018-01-21 10:04

Nem mentetted el, tehát nem nyerte el a tetszésed! :) Akkor miért teszel fel ilyen kérdéseket....? :)

cloudberry
cloudberry Fri, 2018-02-16 16:05

Nem én vagyok a kérdésfeltevő, de nem értem a "kedves" választ. Nyilván ki szeretné próbálni, ezért tette fel a kérdést, ami egyáltalán nem volt bunkó, ellentétben a válasszal....:(. Miért számít az, hogy elmentette-e a receptet? Ez valami verseny, mint a Facebookon a likevadászat? :o Esetleg tudnál neki érdemi választ adni? Elképzelhető, hogy mást is érdekel, mert zabpehelylisztet nem minden boltban árulnak...

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2018-02-18 22:34

Én, ha valamit ki szeretnék próbálni, akkor elmentem, s kérdezek! Nem voltam bunkó, tudniillik, válaszoltam már neki, hosszú "kivárás" után írtam át a választ, mivel annyit sem reagált a válaszomra, hogy "fapapucs"! Én meg szoktam köszönni! :)

Ui.: Zabpehelylisztet én a Coop-ban vásároltam, nem olcsó - ezért a zabpehely őrölve a lisztnek megfelel, mivel a zabpehelyliszt tulajdonképpen a zabpehely őrleménye, tehát ez lenne a megoldás! Tulajdonképpen válaszoltam ismét, ha nem is ugyanúgy, mint eredetileg!

Neked is szépeket! :)

Tücsökbogárka
Tücsökbogárka Sat, 2017-11-18 11:58

Kedves JUDYTH59!
Elkészítettem gyorsan, meg akartam lepni a családom, minden hozzávaló volt itthon, sikerült! :) Már hűlt helye, mert csak 1 adagra való sajtom volt itthon, de repetát 'követelnek' a finomságra vágyó szájak! :) Így most leszaladok a boltba, s készítek délután újat, de most már duplázom! :)
Hálás köszönet a recepttért!!!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2017-11-19 12:36

Kedves "Tücsökbogárka"!
Nagyon örülök, hogy megtetszett, elkészítetted ilyen gyorsan, hogy ennyire ízlett a családodnak, s mindezt meg is osztottad! Váljék egészségetekre! Köszönöm a pozitív visszajelzést, jól esik! :) Bizony, ez hamar el tud fogyni, tényleg nagyon finom! :) Érdemes duplázni, de Te meg is tetted másodjára, mert mindent a családért, ugye! :)
További jó sütést-főzést, szép napokat! :)

562
tehéntúró 25 dkg
1.5 kávéskanál
tojás 2 db
zabpehely 3 ek
zabpehelyliszt 3 evőkanál
ementáli sajt 10 dkg
füstölt sajt 5 dkg
ementáli sajt 10 dkg