r
Nosalty Logó

Sajtos szívek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Sajtos szívek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 784 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3133 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 363 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1830.6 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    939 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    482 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 784 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    214.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7322.2 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    923 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    1216 mg
  • Nátrium
    3757 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2030 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1926 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1249 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 3133 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.5 g
  • Cink
    76 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tésztához a lisztet, margarint, túrót és a sót gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
  2. 2 cipót formázunk belőle, és külön-külön folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
  3. Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, szív alakú formázóval kiszaggatjuk.
  4. Mindegyik közepébe teszünk egy kis kocka sajtot, a széleit felvert tojással megkenjük.
  5. Másik cipóból is kiszaggatjuk a szíveket, ráfektetjük a sajtos szívekre, villával a széleiket összenyomkodjuk.
  6. Tetejüket felvert tojással lekenjük, sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1203
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos szívek
Salamon Csilla 1202 recept

Ezzel a pogácsával alapoztam meg a karácsonyi sütést-főzést :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!