r
Nosalty Logó

Erdeigyümölcsös csokoládétorta bonbonnal

Emőke
Erdeigyümölcsös csokoládétorta bonbonnal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A csokoládékrémhez

A bonbonokhoz (el is hagyható)

533
Kalória
5.3g
Fehérje
50.7g
Szénhidrát
34.2g
Zsír
29.3g
Víz
87.6g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
30.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A csokoládékrémhez

A bonbonokhoz (el is hagyható)

Összesen 533 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A csokoládékrémhez

A bonbonokhoz (el is hagyható)

Összesen 4256 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A csokoládékrémhez

A bonbonokhoz (el is hagyható)

Összesen 355 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 533 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    273.7 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    701 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2506.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    564 mg
  • Foszfor
    1129 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    405.4 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    234.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1466 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1433 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 4256 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 355 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a pâte sucrée tésztát: A lisztet munkafelületre (lehetőleg márványra) halmozzuk, és nyomunk a közepébe egy mélyedést. Beletesszük a vajat, porcukrot és sót, majd az ujjainkkal összekeverjük.
  2. Fokozatosan a halom közepébe keverjük a lisztet is, amíg a tészta morzsalékos lesz. Ismét mélyedést nyomunk a közepébe, és beleütjük a tojást. Jól átgyúrjuk és cipót formálunk.
  3. Folpackba csomagoljuk és felhasználás előtt 1-2 órán át pihentetjük a hűtőben.
  4. A pihentetett tésztát kicsomagoljuk és lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk.
  5. Kibélelünk vele egy 2,5 cm mély piteformát (vagy kapcsos tortaformát - én tortaformával készítettem). Hűtőben pihentetjük 20 percig.
  6. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A tészta alját villával megszúrkáljuk és 20 perc alatt vakra sütjük. (vagyis: a tésztát sütőpapírral beborítjuk és sütőbabot öntünk bele, ami lenyomja a tésztát, és megakadályozza, hogy sütés közben a tészta felhólyagosodjon.)
  7. A sütő hőmérsékletét 180 fokra mérsékeljük és eltávolítjuk a formából a sütőbabot, majd a tésztát további 5 percre a sütőbe visszatesszük.
  8. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.
  9. A gyümölcsöt egyenletesen eloszlatjuk a tészta alján (én fagyasztott gyümölcsöt használtam, hagytam jól lecsöpögni, nehogy átáztassa a tésztát és félretettem kb 2 evőkanálnyit a bonbonokhoz).
  10. Elkészítjük a csokoládékrémet (ganache-t): A csokoládékrémhez közepes lángon felforraljuk a tejszínt egy vastag aljú lábasban.
  11. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a csokoládét, mézet és végül a vajat.
  12. A csokoládékrémet a gyümölcsre öntjük (kb 2 evőkanálnyit félretettem a bonbonokhoz), így megtöltjük a formát, majdhűtőbe tesszük (legalább 2 órára, vagy egy éjszakára).
  13. Elkészítjük a bonbonokat: (el is hagyható). Előkészítjük a polikarbonát formát (a bonbon elkészíthető szilikonos formában is). Egy ecset segítségével kikenjük ehető csillámporral a formát (ez is elhagyható).
  14. A csokoládét megolvasztjuk és temperáljuk. A formába öntjük, légbuborékokat kiütögetjük, majd fejjel-lefelé fordítva egy sütőpapírra kifolyatjuk a felesleges csokoládét (amint megdermed ez a csokoládé újrahasznosítható).
  15. A formát a csokoládéhüvely dermedéséig hűtőbe tesszük (kb. 30 perc).
  16. A gyümölcsöt kis lángon pár percig forraljuk, majd kihűtjük, és a csokoládéhüvelyek aljába teszünk fél teáskanálnyit. A tetejére csokoládékrémet kanalazunk, helyet hagyva a bonbonok lezárásához.
  17. Újratemperált csokoládéval lezárjuk a bonbonokat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 2 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 20

Kaptam egy Tésztavarázs c. könyvet, ahol málnával és bonbonok nélkül készült a torta. Nagyon könnyű elkészíteni és még finom is.

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

4+1 tipp grillezéshez a Praktiker szakértőitől

Nem kell tapasztalt profinak lenni, akár kezdőként, kisebb tudással is simán belevághatunk nyári grillpartik szervezésébe. Erről a Praktiker grill workshopján is meggyőződhettünk, ahol Abonyi Péter és Boncz Péter, a Praktiker szakértői adtak hasznos tanácsokat, tippeket, Lázár Chef pedig ínycsiklandó fogásokat készített.

4 virágzó cserje a nyár második felére, mely bírja a...

Az elmúlt évek viszontagságosan forró nyarai után idén sem lehet kíméletes időjárásra számítani. A hőség nemcsak az embereket és állatokat, hanem a növényeket is megviseli, azonban, ha nem szeretnénk lemondani a virágzó kertről, akkor muszáj úgy megválasztani növényeinket, hogy bírják a meleget. Íme, 4 virágzó cserje a nyár második felére!

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Igazi strandos lángos

Kinek nem fut össze a nyál a szájában, amikor nyáron a strandon megérzi a lángos illatát? És ki ne próbálta már otthon is elkészíteni ezt a "retro" finomságot? Én ugyebár nem ...