Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-vaníliapudingos pite

Epres-vaníliapudingos pite
Epres-vaníliapudingos pite
82 perc / előkészület: 25 perc főzés: 12 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még mindig tart az eperszezon, ezért a pite a kedvenc felfedezettem volt még az ősszel, és úgy gondoltam, hogy eperrel sem foghatok mellé, csak finom lehet. S azt sem bírtam ki, hogy ne vegyek, csábítóak voltak, a szép és piros eperszemek, na és az áruk is kezd elfogadható lenni...:-)
Ez az epres süti Gyereknapra készült:-)))))) Kicsit előbb, mint ahogy van, de akkor épp nem leszünk itthon, viszont saját magam is szerettem volna valami igazán nagyon általuk szeretett finomságot készíteni.Sikerült:-)))

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

  • 40 dkg eper (felezve)

A morzsához

ajánlat

Adjunk mellé finom friss epret, és jó sok, friss tejszínhabot. Finom fehérbort ihatunk mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk, robotgéppel, jó alaposan, krémesre, kicsit hagyjuk pihenni.
  2. A tejforralót hideg vízzel kiöblítjük, és kevés vizet beletéve, a 3 dl tejet csipet sóval forraljuk fel.
  3. Kis tálkába elkeverjük a vaníliás pudingport a vaníliás cukorral, a cukorral. A felforrt tejbe óvatosan, állandó keverés mellett beleöntjük a cukros pudingport, és folyamatos keverés mellett, sűrűsödésig keverve, öszeforraljuk, kikapcsoljuk.
  4. Egy tálban a tetejére való morzsa alapanyagát dolgozzuk össze kézzel, majd hagyjuk pihenni.
  5. Az epreket mossuk, a zöldjét levágjuk, félbe vágjuk a szemeket.
  6. A tepsit kivajazzuk, sütőpapírt teszünk bele, a sütőt előmelegítjük.
  7. Beleöntjük a tésztát, elsimítjuk. Rásimítjuk  a kihűlt pudingot, rárakosgatjuk az epret, rámorzsoljuk a morzsatésztát. Tepsibe téve, a középső rácson sütjük. Ha szépen felemelkedik, és kezd aranybarnává válni a morzsa a tetején, akkor kész, kikapcsoljuk.
  8. Hagyjuk kihűlni, mert akkor könnyebb lesz szeletelni. Tálaljuk friss eperrel, friss tejszínhabbal.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x6 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 548
elküldve: 3
receptkönyvben: 182
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tavasz
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres pite, epres-morzsás pite, epres-pudingos morzsás pite

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Trixi63
Trixi63 Thu, 2013-06-13 15:56

Kedves Éva.Anyóca!
Nagyon szuper ez a recept, biztosan el fogom készíteni! :) Csak azt szeretném kérdezni,hogy szerinted málnával is jó? Mert nálunk az a nagy kedvenc.
Köszönöm ha válaszolsz, üdvözlettel: Trixi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-06-13 16:27

Kedves Trixi!

Köszönöm, hogy tetszik a recept, és remélem, hogy sikerül elkészíteni, s Nektek is ízleni fog. :)

Szerintem biztosan sikeres a málna is, nagyon jó megoldás....., nálunk már nincs sajnos egy bokor se.
Jó málnás készülődést kívánok! :)
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-05-02 09:51

Kedves Flóra!

Nagyon szépen köszönöm.:-)
Kedves Tőled.:-))
Remélem, hogy ízleni fog.:-)

Nagyon szép napot , és hetet kívánok!

Éva-Anyóca

Flóra
Flóra / Flóra Tue, 2012-05-01 17:30

Kedves Éva-Anyóca!
Micsoda finomságot találtam itt! És mindjárt itt az eperszezon:))
Szép napot: Flóra

1401
finomliszt 50 dkg
1 csipet
margarin 25 dkg
sütőpor 0.5 csomag
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 7 db
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
tej 5 dl
víz 2 dl
1 csipet
vaníliás cukor 2 csomag
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 3 ek
eper 40 dkg
finomliszt 30 dkg
vaj 20 dkg
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 3 ek