Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres túrógombóc Glaser konyhájából

Epres túrógombóc Glaser konyhájából
Epres túrógombóc Glaser konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gombócokat készíthetjük másféle gyümölccsel is: barack, szilva, meggy, cseresznye… vagy csak magában, gyümölcs nélkül. Tálaljuk porcukorral megszórva vagy egy finom vaníliamártással leöntve.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót egy villával összetörjük, majd elkeverjük a tojással és a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a darát és a lisztet, sima tésztává dolgozzuk. Letakarva hűtőbe legalább egy órát pihentetjük.
  3. A masszából nedves kézzel gombócokat formázzunk úgy, hogy mindegyik közepébe egy eper kerüljön.
  4. A gombócokat fövő sós vízbe tesszük, majd lassú tűzön, éppen csak gyöngyöző vízben kb. 20 percig főzzük.
  5. A vajban megpirítjuk a zsemlemorzsát.
  6. A gombócokat leszűrjük, majd megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 975
elküldve: 3
receptkönyvben: 91
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrógombóc eperrel töltve, túrógombóc eperrel, epres túrógombóc

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

729
tehéntúró 50 dkg
tojás 4 db
cukor 10 dkg
búzadara 80 g
finomliszt 8 dkg
eper 60 dkg
vaj 5 dkg
zsemlemorzsa 100 g
1 csipet