Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres tiramisu Hossó Anitától

Epres tiramisu Hossó Anitától
Epres tiramisu Hossó Anitától
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a tiramisut, és tavaly gyümölccsel párosítva is kipróbáltam, melyhez a receptet egy gasztromagazinban találtam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vaníliarudat kettévágjuk, pépjét kikaparjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük.
  2. A  mascarponét elkeverjük a vaníliapéppel, a tejszínnel és a cukorral. A babapiskótákat megforgatjuk a kávéban. A babapiskóták felét akkora, magas peremű tálba fektetjük, aminek az alját pontosan kitölti (kb. 20*15 cm).
  3. Rásimítjuk a krém negyedét. Ráfektetjük az eper felét, és erre kenjük még a krém negyedét.
  4. A maradék babspiskótát szintén megforgatjuk a kávéban, és rétegezzük a krémre. Bevonjuk a maradék krém felével, kirakjuk a maradék eperrel, és rásimítjuk a maradék krémet.
  5. Rászórjuk gazdagon a kakaóport, és 3 órára hidegre tesszük.
  6. A félretett eperszemekkel díszítve tálaljuk.
  • tepsi mérete: 20x15 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 36 728
elküldve: 19
receptkönyvben: 573
elkészítve: 20/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epermisu, tiramisu eperrel tojás nélkül, kávés epres krémes süti

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Wed, 2016-06-08 16:39

Most találkoztam ezzel a recepttel. Megcsináltam és mondhatom, fenséges volt.Bár kevés időm volt, ezért nem rétegeztem olyan szépen az epret és a krémet, mint te, hanem belekevertem, de az íze csodás volt így is. Míg van eper, fogok még ilyet csinálni. Gondolod, hogy télen fagyasztottból is müködne? Köszi a receptet. Zsuzsa

Oregano
Oregano Mon, 2014-06-09 13:08

Nagyon finom lett! Egyszeru az elkeszitese, nem idoigenyes (kis turelmet igenyel mig a hutoben pihen-naaagyon nehez kivarni :) a vegeredmeny pedig mindenkit levesz a labarol. Most, hogy ennyi eper terem a kertunkben, szerintem minden harmadnap teriteken lesz ez a finomsag! Szep napot!

Római kömény
Római kömény Sat, 2012-06-16 12:56

Megcsináltam, már pihen! A végét házt. keksszel pótoltam, remélem összepuhul. Jól néz ki, bár nem egy fogyókúrás recept :)) Az is jó benne, h nem kell bele nyers tojás, ebben a melegben.

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sun, 2012-06-17 01:02

Biztos megpuhul, mert pl. a háztartási keksz is puha lesz a pudingos krémektől. Remélem, ízleni is fog!
Üdv:
Anita

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-05-26 09:53

Kedves Anita!

Igen, nálunk is ez a baj, hogy egyszerre nem lesz annyi mennyiségben eper, mint ahogy azt szeretnénk.:-))
Az ilyen csodákból, mint ez a sütid, legalább két adagot kellene készíteni, hogy mindenki bátran vehessen, :-))) , arra való mennyiség meg tényleg valahogy nem terem egyszerre.:-)) Lehet még több epret kellene ültetni? :-))
Mégis a lényeg: házi saját eper, illat és íz, sokkal jobb, mint a hatalmas csodaszép bolti.
Na meg az ára.:-((

Köszönjük szépen, és Nektek is szép napos hétvégét kívánunk!
Ránk férne.:-))

Éva-Anyóca

Judit6
Kif Lee / Judit6 Sun, 2012-05-20 09:41

Hú ez épp kapóra jött, délutánra hirtelen-vendégek jönnek. Mentve és készítem, köszönöm :)

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Fri, 2012-05-25 23:07

Szia Judit!
Már biztos elkészítetted, remélem ízlett a hirtelen-vendégeknek!
Szép hosszú hétvégét kívánok!
Anita

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-05-20 09:09

Kipróbálásnyi mennyiségű eper volt itthon, házi.:-))
Kis adagot tudtam csinálni, sajnos,- két pillantás, és már nem is volt,:-)) - nagyon fincsi, máskor is lesz, csak süssön most már a nap, és lesz eper,- még el fogom készíteni!! :-))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Fri, 2012-05-25 23:14

Kedves Éva-Anyóca!
De jó Neked:-)! Nálam még most kezd "éregetni" az eper, sajnos egyszerre nem sok van, így az hamar bemegy a kislányom pocijába. Nagyon szereti az epret (is)!
Nagyon sok eső esett le nálunk a napokban, most már remélem, jó idő lesz, és lesz azért epertermés!
Nagyon szép hosszú hétvégét kívánok!
Anita

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-05-18 08:57

Kedves Anita!
Köszi szépen, én is a saját epret várom! :-))

Mindenki készíti a csodás epres műveket, lemaradtam volna? - de én még csak nyelek, mert őszintén az ára?! Hát van bolt, ahol 1690 forint kg-ja, van ahol "csak" 1200 forint, és hatalmas gyönyörűség, de ízre, nem az igazi, illatra sem.:-((
Tán a piacon van 800-1000 forintért is, de most az is sok.:-(
Ára, az nekem megfizethetetlen.:-((

Megvárom a sajátot, és akkor igazad van: dupla adaggal fogok indítani!! :-))
Kisebb lesz az eper, de édes és illatos , és a miénk.:-))

Nagyon szép napos pénteket kívánok és hétvégét!
Máris jobb a kedv, nem igaz? :-)))))

Éva-Anyóca

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Fri, 2012-05-25 23:18

Mostanában jutott eszembe, hogy van fent egy epertorta receptem, amit valamikor régen anyák napja környékén találtam az egyik magazinban. Hát, május első vasárnapján még drágább volt az eper, mint amilyen árakat emlegettél! Nos, azon gondolkodtam, hogy sok-sok évvel ezelőtt vajon ennyivel olcsóbb lett volna, vagy a kertekben termett hamarabb az eper:-)?!
Üdv:
Anita

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-05-17 08:45

Mesés, nem maradt ki egy szelet véletlenül, -most kapásból megenném:-))
Elmentettem,köszönöm.:-)
Éva-Anyóca

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Thu, 2012-05-17 23:49

Kedves Éva-Anyóca!
Ez sajnos, tavaly készült:-)! Már alig várom, hogy érjenek az eprek a kertben! Érdemes kicsit nagyobb adagból készíteni, hogy jusson mindenkinek!
Szép hétvégét kívánok Nektek!
Anita

694
vanília 1 db
eper 20 dkg
mascarpone 40 dkg
habtejszín 1 dl
porcukor 10 dkg
babapiskóta 10 dkg
feketekávé 1 dl
cukrozatlan kakaópor 3 ek