Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásmentes tiramisu 2. - mézzel

Tojásmentes tiramisu 2. - mézzel
Tojásmentes tiramisu 2. - mézzel
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nekem erről a finomságról mindig az előkelőség jut eszembe, nem tudom miért. Olyan elegáns, és hűvös, az ember szinte azt érzi, miközben fogyassza, hogy meg kell adnia neki a megfelelő tiszteletet. Talán mások is ezt érzik, azért vált a világ egyik legközkedveltebb édességévé ez az olasz különlegesség. Az eredeti receptben a krémhez jár még 3 tojás sárgája is, ettől én óvakodok, semmilyen formában nem bírom elviselni a nyers tojást.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az eredeti recept szerint nyers tojás hozzáadásával készül ez az olasz finomság, ezt ma már kevesen tolerálják, helyette mézet használunk.
  2. A krémhez a mascarponét kavarjuk ki a cukrokkal, a mézzel.
  3. A rumaromát keverjük el a feketekávéval és a tejjel. A babapiskótákat egyenként forgassuk bele, majd szorosan egymás mellé helyezzük egy négyszögletű tálba.
  4. Amikor kiraktuk az alját, kenjük rá a krém felét. Erre újabb sor babapiskóta sor következik, végül kenjük fel a maradék krémet is. Lehetőség szerint letakarva, vagy lefedve tegyük hűtőbe, legalább 1-2 órára, de a legjobb, ha  egy éjszakára, csak így lesz szépen szeletelhető.
  5. Amikor elővesszük, kakaóporral bőven szitáljuk meg (erre tökéletesen megfelel egy nyeles teaszűrő, ebbe tegyük a kakaót, így szitáljuk a tiramisura).
  6. Ezután óvatosan vágjuk kockákra, és süteményes lapáttal alányúlva helyezzük tálaló tányérra.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 733
elküldve: 6
receptkönyvben: 265
elkészítve: 13/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Fagyal Hajnalka

Mióta szakács: 2010.12.08.
7 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tojásmentes mézes tiramisu, tojásmentes tiramisu mézzel, mézes tiramisu tojás nélkül

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bernadetti1003
bernadetti1003 Sat, 2014-05-31 19:37

Ma készítettem el. Nagyon finom lett! :) Én még megbolondítottam egy kis mazsolával is! :) Köszönöm a receptet!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-03-06 10:14

Ez egy nagyon jó recept,éppen most akarja az anyukám meg csinálni!!!!
gratulálok(amúgy ahogy olvasta a recept végét anya még örült is hogy nem csak ő irtózik a nyers tojástól) :D

Béba_43
Béba_43 Tue, 2013-10-01 17:47

Szia! Tojás helyett én kb. 5 deci keményre vert tejszínhabot teszek bele. Nyers tojás, jujjj!

Soligor
Fagyal Hajnalka / Soligor Wed, 2010-12-29 23:07

Sziasztok:-)

Nekem ugyanez volt a problémám, ezért sokáig nem is készítettem tiramisut. Aztán a gyerekeim egy születésnapon ettek, aztán kérték. Akkoriban ismerkedtem meg a kinder pinqui receptjével, azt is fölteszem majd ide, és valahogy összekapcsoltam a kettőt. A krém, amit itt használok majdnem ugyanaz, csak ott tejszínhabot kell használni némi zselatinnal, itt meg mascarponét.
Remélem ízleni fog, ha kipróbáljátok, nálunk állandó kedvenccé vált:-)

Kedves Zúza, a középső réteg kakaózása jó ötlet, ki fogom próbálni! :-)

Boldog Új Évet mindenkinek! :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-12-29 21:36

Zúza! Én is így érzek a nyers tojással, így hálás vagyok a receptért. Pont tegnap kérdezte a barátnőm, hogy mikor "sütök" tiramisut. - Soha, mondtam, mert nem csípem a nyers tojást. De most már hamarosan kipróbálom a receptet. Köszi-köszi!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-12-28 17:46

Kedves Zúza!

Ez a recept azonban,nem teljesen tojásmentes, mivel a babapiskóta tartalmaz tojást!
Amúgy jó a recept!

noncsogo
noncsogo Thu, 2011-12-01 14:23

Enikő!
Én még nem találtam tojásmentes babapiskótát :( Helyette tojásmentes (pl. győri édes) háztartási kekszet teszek bele, azzal is nagyon finom :))

Zúza
Zúza / Zúza Wed, 2010-12-29 14:46

Kedves Enikő!
Tudom, szerencsére nincs tojásallergiám. Kizárólag a "nyers" tojásra utaltam. Szóval a piskóta nem zavar, mert abban megsült. Csak a "nyersen" fogyasztástól ráz ki a hideg. :)

Zúza
Zúza / Zúza Tue, 2010-12-28 13:39

Na végre!
Eddig még mindenki furcsán nézett rám, amikor közöltem, hogy soha nem teszek nyers tojást (és főttet se :D) a tiramisuba. A mascarponéhez natúr joghurtot is keverek, ettől kicsit lágyabb lesz; valamint a középső krémréteg tetejét is meg szoktam szórni kakaóporral. Akik kóstolták, boldogan kanalazták. Nem is tudják, hogy nincs benne se sárgája, se fehérje. Legközelebb kipróbálom ezt a mézes változatot is. Köszönöm az ötletet.

775
babapiskóta 40 dkg
mascarpone 25 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
porcukor 5 dkg
méz 2 ek
feketekávé 1 dl
tej 2 dl
rumaroma 30 ml
cukrozatlan kakaópor 2 ek