r
Nosalty Logó

Tojásmentes tiramisu 2. - mézzel

NS
Tojásmentes tiramisu 2. - mézzel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

775
Kalória
14.9g
Fehérje
110.1g
Szénhidrát
30.4g
Zsír
26.7g
Víz
-
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
68.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 775 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3104 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 277 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    110.1 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 775 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    121.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1006.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    440.4 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    107 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 3104 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 277 kcal

Elkészítés

  1. Az eredeti recept szerint nyers tojás hozzáadásával készül ez az olasz finomság, ezt ma már kevesen tolerálják, helyette mézet használunk.
  2. A krémhez a mascarponét kavarjuk ki a cukrokkal, a mézzel.
  3. A rumaromát keverjük el a feketekávéval és a tejjel. A babapiskótákat egyenként forgassuk bele, majd szorosan egymás mellé helyezzük egy négyszögletű tálba.
  4. Amikor kiraktuk az alját, kenjük rá a krém felét. Erre újabb sor babapiskóta sor következik, végül kenjük fel a maradék krémet is. Lehetőség szerint letakarva, vagy lefedve tegyük hűtőbe, legalább 1-2 órára, de a legjobb, ha egy éjszakára, csak így lesz szépen szeletelhető.
  5. Amikor elővesszük, kakaóporral bőven szitáljuk meg (erre tökéletesen megfelel egy nyeles teaszűrő, ebbe tegyük a kakaót, így szitáljuk a tiramisura).
  6. Ezután óvatosan vágjuk kockákra, és süteményes lapáttal alányúlva helyezzük tálaló tányérra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p

Nekem erről a finomságról mindig az előkelőség jut eszembe, nem tudom miért. Olyan elegáns, és hűvös, az ember szinte azt érzi, miközben fogyassza, hogy meg kell adnia neki a megfelelő tiszteletet. Talán mások is ezt érzik, azért vált a világ egyik legközkedveltebb édességévé ez az olasz különlegesség. Az eredeti receptben a krémhez jár még 3 tojás sárgája is, ettől én óvakodok, semmilyen formában nem bírom elviselni a nyers tojást.

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...