r
Nosalty Logó

Epres tiramisu házi savoiardival

Nábelek Zsófi
Epres tiramisu házi savoiardival
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Savoiardi

Mascarponekrém

Epres mártás

640
Kalória
11.6g
Fehérje
42.4g
Szénhidrát
47.3g
Zsír
109.7g
Víz
330.5g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
30.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Savoiardi

Mascarponekrém

Epres mártás

Összesen 640 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Savoiardi

Mascarponekrém

Epres mártás

Összesen 3837 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Savoiardi

Mascarponekrém

Epres mártás

Összesen 261 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    109.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 640 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69.9 g

Zsír

  • Összesen
    283.7 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1983 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1936 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    914 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    254.3 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    658.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1468 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    401 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    1307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1433 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1733 micro
Összesen 3837 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 261 kcal

Elkészítés

Savoiardi

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. A savoiardihoz a tojásfehérjét és a cukrot egy csipet sóval selymes habbá verjük, de vigyázva, ne legyen túl kemény, különben darabos marad a massza.
  2. A tojássárgáját habverővel addig keverjük, amíg egészen halvány színe lesz, könnyű és krémes. Spatulával a fehérjehabhoz forgatjuk óvatosan, alulról felfelé keverve, széles mozdulatokkal
  3. Ezután 2-3 részletben hozzáadjuk a keményítő és a liszt keverékét. Nagyon könnyű, habos masszát kell kapnunk, amit töltsünk habzsákba.
  4. Sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsire nyomjuk belőle kb. 8 centi hosszú, 2 centi széles rudakat, hagyjunk közöttük min. 2 centi távolságot. Szórjuk meg vékonyan cukorral, majd porcukorral is. Süssük 8-9 percig, amíg a piskóták világosra sülnek, a cukor pedig enyhén karamellizálódik a felszínükön. Ebből a mennyiségből 3 tepsire való piskóta jön ki. Tegyük félre.
  5. Az összeállításhoz használhatunk tortaformát (24 cm átmérőjűt) vagy egy szögletes tálat (kb. 20x25 cm). A babapiskótákat forgassuk meg az epres mártásban (nem kell áztatni!), rakjuk egy rétegben az edény aljára. Simítsuk rá a krém egyharmadát, majd folytassuk egy újabb réteg epres babapiskótával, krémmel, újra piskótával, majd simítsuk el a felszínén az utolsó harmad krémet.
  6. Tegyük hűtőbe minimum 6 órára, de a legjobb, ha egy éjszakát pihentetjük, hogy teljesen összeérjenek az ízek. Tálaljuk pisztáciával, friss eperrel.

Mascarponekrém

  1. A krémhez a tojássárgáját és a cukrot gőz fölött, egy hőálló tálban folyamatos keverés mellett főzzük világosra. Akkor jó, ha az ujjunkat belemártva forrónak érezzük (kb. 70 °C). Vegyük le a gőzről, állítsuk jeges vagy hideg vizes tálba, hogy lehűljön.
  2. Mikor a tojásos alap kihűlt, habverővel adjuk hozzá a mascarponét. A tejszínt verjük habbá, majd forgassuk a mascarponéhoz.

Epres mártás

  1. Az epres mártáshoz a hozzávalókat tegyük egy turmixgépbe, és mixeljük teljesen simára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek