Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mennyei málnás tejes pite - clafoutis egyszerűen

Mennyei málnás tejes pite - clafoutis egyszerűen
Mennyei málnás tejes pite - clafoutis egyszerűen
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még egy utolsó málnás finomság az idén......én nem szeretek idegen szavakat használni, most megtettem, talán utoljára.....meglehet, sokan nem tudják, mit jelent a "clafoutis", s valami bonyolult dologra gondolnak.....nos, semmi bonyolultság, magyarul tejes pite a jelentése, melyet nagyon sokféleképpen lehet készíteni, s nagyon egyszerű.....francia eredetű ez a sütemény, s cseresznyés az eredeti - méghozzá, nem magozott, hanem maggal együtt sütve -, de bármilyen gyümölccsel elkészíthető.....én is készítettem már másból, de a málna......az valami felülmúlhatatlan ízhatású......kevés az, hogy isteni, mennyei.......eredetileg melegen, de legalább langyosan szokták fogyasztani.....én viszont, ha kihűlt, egy éjszakára hűtőbe teszem lefedve fóliával, így másnap szépen, könnyen szeletelhető, üdítő, frissítő süteményt csemegézhetünk........ha nem is lesz már kapható málna, mire ez megjelenik, érdemes eltenni a receptet, s jövőre elővenni.....készítsétek el, isteni......

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A sütés ideje sütőfüggő, így 30 percnél érdemes megnézni.

Ha gyorsan barnulna, de még nagyon ragad a tűre a massza - tűpróba -, tegyünk bevizezett sütőpapírt a tetejére!

Ami az adagot illeti, ez egyszeri evésre 8 főnek is elég lenne, de 1 adaggal nem érné be senki, csak, ha kénytelen! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt bekapcsoljuk 150 fokra, alsó-felső állásban, előmelegítjük. Mire összeállítjuk a süteményt, bemelegszik.
  2. A málnát megmossuk, lecsöpögtetjük, míg a tésztát összeállítjuk.
  3. Egy tálba szórjuk a porcukrot, a sütőporral elkavart lisztet, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vaníliás cukrokat, a tejszínt (nem kell felverni), s csomómentesre jól kikavarjuk, majd a tejet is hozzáöntjük, vele is simára kavarjuk.
  4. A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, s ehhez öntjük hozzá az előzőleg készített krémet, s óvatosan összeforgatjuk, egyneművé kavarjuk.
  5. A kivajazott, kilisztezett formánkba beleszórjuk egyenletesen a málnát, erre ráöntjük a kész masszát, ezt is egyenletesen, s mehet a sütőbe.
  6. Én 45-50 percig sütöttem, nem lett túl barna a teteje, s az állaga tökéletes lett.
  7. Ha megsült, kivesszük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni, majd fóliával légmentesen letakarjuk, s másnapig hagyjuk állni a hűtőben.
  8. Fogyasztáskor szépen, könnyen szeletelhető! Isteni, különleges íze van, puha, könnyű, üdítő, nehéz abbahagyni! JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ ANNAK, AKI ELKÉSZÍTI! Érdemes!
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x20x6 cm
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 24 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 391
össznézettség: 5 072
elküldve: 5
receptkönyvben: 93
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
151 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejpite, málnás clafoutis

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mamokam0129
Mamokam0129 Fri, 2018-04-13 12:00

Kedves Walaky!
Nagyon szeretem a receptjeit többet is elkészítettem már! Ezt a málnás csodát elkészíthetném-e fagyasztott málnából? Ehhez a mennyiséghez mekkora tortaformát használhatnék? Válaszát előre is köszönöm.

Tücsökbogárka
Tücsökbogárka Sat, 2017-07-15 15:11

Kedves Walaky!

Csatlakozom az előttem szólóhoz, egyetértek mindenben vele!
A fotó is nagyon guszta, hát még az íze, tényleg mennyei!

Nagyon köszönöm én is ennek a fincsiségnek a receptjét, kedvencünkké vált! :)
Holnap újra készítjük, akkora sikere volt, s még mi is szerencsések voltunk,
málnailag! :)

cubalibre
cubalibre Sat, 2017-07-15 14:59

Szia!
Láttam már régebben az írást...packáznak veled, de nem érdemes velük foglalkozni!
Reggel, mikor megláttam, azonnal meg is csináltam, nálunk még volt málna! A többi pedig adott volt! Valóban mennyei, már se híre, se hamva, elfogyott, akkor képzelheted, hogy mennyire ízlett mindenkinek!!! Hasonlót, más gyümölccsel már készítettem, de azok ennek a nyomába sem érnek!!!

Köszönöm a receptet, eltettem! :) Ha hozunk még holnap málnát, ismételnem kell közkívánatra! :)

704
málna 30 dkg
porcukor 20 dkg
finomliszt 10 dkg
vaníliás cukor 3 csomag
tojás 5 db
1 csipet
habtejszín 200 ml
tej 2.5 dl
sütőpor 1 csomag
vaj 3 dkg
finomliszt 2 evőkanál