Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-sajtkrémes szelet

Epres-sajtkrémes szelet
Epres-sajtkrémes szelet
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom szülinapjára készítettem egy epres spiráltortát. Majd újraálmodtam a hozzávalókat és ez sült ki belőle. :)
 

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A töltelékhez

A bevonáshoz és a díszítéshez

ajánlat

Az eredeti recept bevonó krémhez írt cukor mennyiségét feleztem, de véleményem szerint még tovább is csökkenthető. Nagyon jó ízvilág alakul ki az édes eper és a savanykás krém elegyéből. A lekváros tölteléket friss eperre cseréltem, de ennek hiányában lekvárral is kivitelezhető a süti.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a tojásokat habosra verjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, az olajat.
  3. Aztán beleöntjük a tepsibe úgy, hogy egyenletesen, kb. 1 cm magasan legyen benne. 10 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kicsit hűlni.
  4. A töltelékhez az epret megtiszítjuk, majd pépesre turmixoljuk. Hozzáadjuk a sajtkrémet, és ízlés szerint a cukrot.
  5. A bevonóhoz a sajtkrémet kikeverjük a porcukorral, majd reszelünk bele a citrom héjból.
  6. Végül facsarunk bele a citrom levéből úgy, hogy kellemesen savanykás ízű krémet kapjunk.
  7. A piskótalapot három részre vágjuk (én hosszában vágtam, de nincs jelentősége), majd összeragasztjuk őket a töltelékkel úgy, hogy alul egy lap, majd krém, ismét lap, újra krém, legfelül pedig egy lap legyen.
  8. Az így összeállt piskótát bevonjuk az ízesített sajtkrémmel, végül darabokra vágott eperrel díszítjük.
  9. Akár azonnal is fogyasztható, de jobb, ha 1-2 órára hűtőbe tesszük.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 3040 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 548
elküldve: 2
receptkönyvben: 126
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

asztika

Mióta szakács: 2011.01.16.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres citromos szelet, epres sütemény, sajtkrémes sütemény epedarabokkal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Thu, 2011-06-30 07:24

Szia Asztika! Nagyon guszta a sütid! Nekem máris hiányzik az eper, egyszerűen képtelen vagyok megunni. Egyetértek veled, nekem is bejön a savanykás-édes ízvilág. Még csináltam sajtkrémes sütit. Te milyen márkájút használsz? Szép napot: Gabi (Makkermanó)

asztika
asztika / asztika Thu, 2011-06-30 09:20

Anno, mikor először csináltam sajttortát, akkor vettem Ph.-t is, de láttam a polcon más márkákat, gondoltam veszek, aztán meglátom a különbséget :) Tény,hogy a Ph. könnyedebb, valahogy tisztább és krémesebb állagú, de süteményben használva szerintem nagyon ínyencnek kell lenni, hogy ezt érzékeld. Így aztán áttértem a Spar saját zöld - majdnem harmadárú... - márkájára, de ha éppen nem ott vásárolok, akkor a Tollenek is van jobb áron hasonló minősége.

388
tojás 4 db
cukor 10 dkg
finomliszt 10 dkg
sütőpor 1 kk
napraforgó olaj 1 ek
eper 20 dkg
krémsajt 5 dkg
cukor 2 ek
krémsajt 20 dkg
citrom 1 db
porcukor 10 dkg
eper 15 dkg