r
Nosalty Logó

Epres-sajtkrémes szelet

NS
Epres-sajtkrémes szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A bevonáshoz és a díszítéshez

388
Kalória
8.4g
Fehérje
56.6g
Szénhidrát
14.4g
Zsír
89.8g
Víz
120g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
39.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A bevonáshoz és a díszítéshez

Összesen 388 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A bevonáshoz és a díszítéshez

Összesen 2320 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A bevonáshoz és a díszítéshez

Összesen 175 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 388 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    86.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1779.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    783 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    339.3 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    538.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1087 micro
Összesen 2320 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 175 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a tojásokat habosra verjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, az olajat.
  3. Aztán beleöntjük a tepsibe úgy, hogy egyenletesen, kb. 1 cm magasan legyen benne. 10 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kicsit hűlni.
  4. A töltelékhez az epret megtiszítjuk, majd pépesre turmixoljuk. Hozzáadjuk a sajtkrémet, és ízlés szerint a cukrot.
  5. A bevonóhoz a sajtkrémet kikeverjük a porcukorral, majd reszelünk bele a citrom héjból.
  6. Végül facsarunk bele a citrom levéből úgy, hogy kellemesen savanykás ízű krémet kapjunk.
  7. A piskótalapot három részre vágjuk (én hosszában vágtam, de nincs jelentősége), majd összeragasztjuk őket a töltelékkel úgy, hogy alul egy lap, majd krém, ismét lap, újra krém, legfelül pedig egy lap legyen.
  8. Az így összeállt piskótát bevonjuk az ízesített sajtkrémmel, végül darabokra vágott eperrel díszítjük.
  9. Akár azonnal is fogyasztható, de jobb, ha 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 3040

Párom szülinapjára készítettem egy epres spiráltortát. Majd újraálmodtam a hozzávalókat és ez sült ki belőle. :)  

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Újabb hétköznapi ételről derült ki, hogy csökkentheti a demencia kialakulásának...

A demencia, mint időskori betegség sokakat foglalkoztat, akkor is, ha még korántsem időszerű, hogy féljenek tőle. Több tényező függvénye, hogy valakit veszélyeztet-e az időskori elbutulás, de azt tudjuk, hogy az életmódnak, azon belül az étkezésünknek fontos szerepe van az egészségmegőrzésben. Egy új tanulmány szerint egy teljesen hétköznapi, sokak által fogyasztott alapanyag is hozzájárulhat a demencia kockázatának csökkentéséhez.

Top Receptek

Igazi strandos lángos

Kinek nem fut össze a nyál a szájában, amikor nyáron a strandon megérzi a lángos illatát? És ki ne próbálta már otthon is elkészíteni ezt a "retro" finomságot? Én ugyebár nem ...

Eredeti görög saláta

Régóta kerestem az igazi, valódi görög saláta receptjét, mert ahány helyen ettem eddig, pont annyiféle módon volt elkészítve. Most találtam egy receptet, ami gyanús volt, és görög ...

A tökéletes nokedli

A magyarok kedvenc körete, az kétségtelenül a galuska vagy más néven nokedli. Liszt és tojás. Lényegében csak ezekre az összetevőkre van szükség, plusz a vízre és a sóra.