Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-ricottás rácsos pite

Epres-ricottás rácsos pite
Epres-ricottás rácsos pite
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a pitét még Olaszországban sütöttem, hiszen sok időt töltök ott. Egy olasz gasztro újságból néztem ki, ahol rögtön megfogott az egyszerűsége, és az, hogy a töltelékbe főtt burgonya is került. A friss, zamatos epertől pedig nagyon finom, szaftos pite kerekedett ki.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a hozzávalókat annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy jól kezelhető tésztát kapjunk. Hideg helyen pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket.
  2. A tészta 3/4-ed részét belesimítjuk egy kb. 23x23-as sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy legyen pereme is.
  3. Rákenjük a tölteléket, majd kirakjuk feldarabolt eperszeletekkel, kicsit belenyomkodva a töltelékbe. A tészta széleit visszahajtjuk a krémre, a maradék tésztából pedig berácsozzuk a pitét.
  4. Előmelegített, 175 °C-os sütőbe kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

Töltelék

  1. A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük. A ricottát kikeverjük a cukrokkal, a tojássárgákkal, hozzáreszeljük a citromhéjat, és végül hozzáadjuk a kihűlt, áttört burgonyát.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23x23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 919
elküldve: 2
receptkönyvben: 85
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
111 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tavasz
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres rácsos pite, ricottás gyümölcsös pite, ricottás epres rácsos lepény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

968
finomliszt 35 dkg
vaj 15 dkg
porcukor 5 dkg
tojássárgája 2 db
sütőpor 1 teáskanál
tejföl 1 ek
ricotta 25 dkg
burgonya 15 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
tojássárgája 2 db
eper 25 dkg