r
Nosalty Logó

Epres-pudingos gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Az ördög szakácsnője
Epres-pudingos gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az előkészítéshez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 433 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az előkészítéshez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3449 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az előkészítéshez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 180 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 433 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    143.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5353.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1815 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1794 mg
  • Nátrium
    1494 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.5 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    566 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    885 micro
Összesen 3449 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Az előkészítéshez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

Az előkészítéshez

  1. A tojások fehérjét felverjük kemény habnak.
  2. Folyamatosan adagolva, keverés közben egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot és a vaníliacukrot.
  3. A tésztához hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és jól elkeverjük, majd hozzá adagoljuk a tejet és az olajat. Közben folyamatosan keverjük.
  4. Kikenjük margarinnal/vajjal a tortaformát, majd beleöntjük a tésztát, és elsimítjuk.
  5. Előmelegített sütőben tesszük, megsütjük.
  6. Közben elkészítjük az eprespudingot. (Egy lábasban a pudingport elkeverjük 4 ek cukorral, majd csomómentesen 5 dl tejjel, és folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük.)
  7. A megsült piskótát pár percig hűlni hagyjuk a formában, majd kiborítjuk.
  8. Elsimítjuk rajta a pudingot, és eperrel díszítjük.
  9. Elkészítjük a zselét (egy lábasban elkeverjük a port 2 ek cukorral, majd 2,5 dl vízzel, és felforraljuk. Kb. 5-7 percig sűrűsödni hagyjuk), majd a közepétől rácsurgatjuk a tortára. Vigyázzunk, hogy ne csorogjon le a szélén.
  10. Kb. 1,5 órára a hűtőbe tesszük, utána fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 86
  • 7 napos nézettség: 518
  • Össznézettség: 146836
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-pudingos gyümölcstorta
Az ördög szakácsnője 36 recept

Rengeteg eper terem a kertben, turmix, gyümölcssaláta már készült belőle. Most jöhetett ez az egyszerű, retro süti! :)

Hozzávalók

Az előkészítéshez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?