r
Nosalty Logó

Kossuth-kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Kossuth-kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 495 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 3952 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 423 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 495 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    259.1 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1981.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    992 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1775 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    669 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1746 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1019 micro
Összesen 3952 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 423 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, mindegyikkel jól kikeverve. A végén beletesszük a citromhéjat is.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a vajas-cukros-tojásos masszába, vigyázva, nehogy összetörjön.
  3. Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, elkeverjük.
  4. Vajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe simítjuk a tésztát (kb. 1 centi magasan álljon a tészta a tepsiben!).
  5. A tetejét megszórjuk durvára vágott dióval vagy mandulával.
  6. Közepesnél kicsit erősebb tűzön kb. fél óra alatt megsütjük.
  7. Miután kihűlt, pogácsaszaggatóval félholdakat (kifliket) szaggatunk belőle.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 67
  • 7 napos nézettség: 349
  • Össznézettség: 287664
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyakran készítem ezt az egyszerű sütit. A gyorsaság mellett másik nagy pozitívuma, hogy jól eláll. Bár, erre ritkán van esélye...

Hozzászólások

Hasznos Virág

Én Magdolnának ismerem:-) Vira

Petra

köszi Vira, fel is vettük az elnevezések közé:-)

Törölt felhasználó

Megsütöttem, illetve még sütöm. Kicsit nagy lett a tepsi amibe raktam, nem tudom nem szárad-e ki nagyon:(

Törölt felhasználó

Remek recept!!Olcsó,gyors, mutatós és nagyon finom. Most készültem el vele,de most már dugdosnom kell a kis családom el?l, mert holnap jönnek a vendégek.... Köszönöm a receptet !!!! Én meg szerencsés vagyok, hogy megtaláltam.Egy biztos, ezt a sütit máskor is el fogom készíteni. Szép napot!

Törölt felhasználó

Könnyen, gyorsan elkészíthet?, és finom süti. Szoktam a liszt helyett fele liszt-fele darált diót is használni. Úgy sem marad egy darab sem.:)

Törölt felhasználó

Koszonom a receptet!Anyam 96ban meghalt,valamikor keresztanyja sutotteezt a kalacsot.Elete utolso honapjaban ezt akartenni,de nem tudtam a receptet es nem,tudtam Neki elkesziteni.Orommel olvastam most a receptet es rokton meg is sutottem 2 tepsivel mert kiscsaladom hala Istennek igen szamos.FANTASZTIKUS FINOM!1

babyka59

Nagymama várt mindig ezzel a finom sütivel.Megszütöttem,jó volt nosztalgiázni.Ez is egyike azoknak a finomságoknak,amib?l nem lehet eleget késziteni.Percek alatt elfogyott.Nagyon szeretem az oldalt,sok receptet elmentettem a saját receptkönyvembe.

zsu0329

Sziasztok! Adventi sütiként most vettem ki a süt?b?l. A citrom helyett narancs héjat reszeltem bele, és tettem bele egy kávéskanál mézeskalács f?szerkeveréket. Így is nagyon finom lett, és az illata...hmmm. Köszönöm a receptet!

koszider

Ezt a receptet olvasva azon merengtem, hogy vajon anyáink honnan vették ?ket? Mert egyértelm?, hogy az eredet azonos - mi is hajszál pontosan így készítjük és Kossuth-kiflinek hívjuk. Az én anyám a múlt század 30-as éveiben volt fiatalasszony ill. fiatal lány (1917-ben született) - t?le tudom ezt a receptet. Biztosan volt egy szakácskönyv, úgy a XIX. század utolsó harmadában, amit nagyanyáink is olvastak, aztán megtanították a lányaikkal, anyáinkkal. Nekünk talán a legfontosabb feladatunk, hogy mindezt a saját lányainknak tovább adjuk. Talán kissé filozofikusra sikeredtem, de én nagyon fontosnak tartom ezt a folytonosságot. Ez íveli át az id?t, hoz bennünket össze, és a végén ett?l leszünk egy nép. Nekem ez a szakmám - nem a f?zés, hanem az id? átívelése - és mindig ez ragadott meg: hogyan hagyományozódnak az ismeretek, mi tart össze népeket, mi az az örök mozgatórugó, ami az embereket irányítja. A f?zés biztosan egy ezek közül.

Törölt felhasználó

Kedves Koszider! "like"-olom a hsz-edet!:DDD Az én nagyijaim is ismerték, és készítették ezt a receptet.az egyik 1910-ben születet, a másik 1925-ben. Szerintem a Váncza-süteményes könyvben mintha láttam volna ezt a receptet, de biztos régebben is volt egy könyv, ezt megel?z?leg! Ez az id?-átívelése - mint szakma, érdekesen hangzik! Ha egyszer megosztod, hogy mi a munkád, kíváncsi leszek rá, de nem akarok tolakodni! A legjobbakat: Mrs Smith

koszider

Régész vagyok.

Törölt felhasználó

Nagyon köszönöm kedves Koszider! Az igazán érdekes!:)) Az én fejemben is megfordul gyerekkoromban, de a türelem nem az erényem, és az alapos tudás megszerzéséhez is lusta vagyok...De a törit szeretem. Ja és képtelen vagyok évszámokat megjegyezni...azt hiszem így nem igazán lettem volna sikeres...:DDDD Bele-belekapok néprajzi, kultúrantropológiai témákba, de csak sz?r mentén, igen felszínesen....mondhatni populáris szinten!:DDD A legjobbakat: Mrs Smith

Lenkice

Anyai nagymamám, aki 1899 január elsején született, gyakran csinálta születés- és névnapjára (Lenke-napra), az öcsém segített neki. Öcsém és sógorn?m az idei szilveszterre elkészítették.

kovacsagi22

Kérlek segitsetek,hogy mekkora tepsibe való ez az adag tészta? El?re is köszönöm : Ági

Petra

kb. feleakkora méret? tepsiben készítsd, mint a gáztepsi

fülőke

De jó! Ez gyermekkorom Kossuth-kiflije, ahogyan a nagymamám sütötte. Azóta csak pozsonyi kiflihez hasonló recepteket találtam ezen a néven, már-már azt hittem, rosszul emlékszem, vagy a mama tudta rosszul. Köszönöm a receptet.

Törölt felhasználó

Ez a tészta isteni finom! Nosztalgiázom!

Törölt felhasználó

Az en nagyim poharas diosnak nevezte es nagyon szerettuk mi is ezt a sutit:)

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek