r
Nosalty Logó

Epres panna cotta eperpürével

Glaser
Epres panna cotta eperpürével
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A panna cottához:

Az eperpüréhez:

357
Kalória
4.6g
Fehérje
34.9g
Szénhidrát
23.5g
Zsír
156.3g
Víz
83.3g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
31.5g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A panna cottához:

Az eperpüréhez:

Összesen 357 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A panna cottához:

Az eperpüréhez:

Összesen 1427 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A panna cottához:

Az eperpüréhez:

Összesen 156 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    156.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 357 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    94.2 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    784.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    139.5 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    625.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    281 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 1427 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

A panna cottához:

  1. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. Az epret megmossuk, durvára vágjuk, botmixerrel pürésítjük.
  2. A tejszínt a cukorral és a kikapart vanília magokkal felfőzzük. Levesszük a tűzről, és felolvasztjuk benne a kicsavart zselatint, majd apránként hozzákeverjük a pürésített epret.
  3. A panna cotta masszát 4 hideg vízzel kiöblített formába töltjük, lefedve kb. 4 órára betesszük a hűtőbe.
  4. Az eperpüréhez az epret megmossuk, tisztítjuk, durvára vágjuk. Hozzáadjuk a citromlevet és a porcukrot, botmixerrel pürésítjük.
  5. A panna cottát tányérokra borítjuk, és az eperpürével tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p

Egy finom desszert. Eper helyett elkészíthetjük málnával is.

További receptek

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Fügeleveles panna cotta

A panna cotta sokkal bonyolultabb édességnek mutatja magát, mint amilyen valójában. Azon kívül pedig, hogy végtelenül egyszerű, kényünk-kedvünk szerint alakíthatjuk az ízesítését: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...