Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres panna cotta

Epres panna cotta
Epres panna cotta
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem szereti, és mivel az epernek van szezonja, kézenfekvő volt. Először akkor csináltam eperrel, mikor 4 hónapos volt a babám, de jelentem, nem lett kiütéses (mármint a szoptatás miatt)! :) Egészségetekre!

hozzávalók / 3 adag

Krémhez

Epres öntethez

  • 30 dkg eper (ízlés szerint, kb. 15-20 db)
  • 2 csapott ek cukor (én nádcukorral készítem)
  • 2 evőkanál víz
Szólj hozzá!

elkészítés

Krémhez

  1. A tejszínt, a tejet és a cukrot lábasban melegítjük közepes lángon, amíg fel nem forr és el nem olvad a cukor.
  2. A lapzselatinokat addig hideg vízbe áztatjuk (éppen ellepje), majd 5 perc után kifacsarjuk őket, és a tűzről levett krémbe kevergetjük.
  3. Átöntjük egy csőrös kancsóba (mérőedénybe), majd miután kihűlt, fagyis poharakba adagoljuk, és betesszük a hűtőbe (fél-1 órára).

Epres öntethez

  1. 15-20 epret (ízlés kérdése) összeturmixolunk.
  2. A vízzel és a cukorral addig forralgatjuk, amíg kicsit szirupos jellege lesz (kicsit sötétebb lesz a karamellizálódott cukortól).
  3. Miután kicsit kihűlt a krém, ráöntjük a tetejére az epres szirupot, majd maradék eperrel díszítjük.
  4. Visszatesszük a hűtőbe, 1-2 óra múlva már lehet fogyasztani.
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 35 394
elküldve: 1
receptkönyvben: 100
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyuszimama

Mióta szakács: 2014.05.19.
3 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
adag: 3 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

eperszószos szirupos olasz krémdesszert, főtt tejszín eperszósszal, poharas hideg desszert

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

378
habtejszín 250 ml
tej 50 ml
cukor 50 g
lapzselatin 2 db
víz 0.2 dl
eper 30 dkg
cukor 2 csapott ek
víz 2 evőkanál