r
Nosalty Logó

Epres-mascarponés torta Séfbácsi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Séfbácsi92
Epres-mascarponés torta Séfbácsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Mascarponekrém

Vajkrém

Összeállítás

Összesen 426 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Mascarponekrém

Vajkrém

Összeállítás

Összesen 5120 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Mascarponekrém

Vajkrém

Összeállítás

Összesen 273 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 426 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.3 g

Zsír

  • Összesen
    397.1 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3562.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    736 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    1424 mg
  • Nátrium
    1115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.3 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    711.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1836 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    923 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1575 micro
Összesen 5120 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Mascarponekrém

Vajkrém

Összeállítás

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét vízgőz felett elkeverjük a cukrokkal, amíg felolvad. Akkor jó, ha már nem érződik kristályosnak. Utána kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját eldolgozzuk a liszttel és a sütőporral, majd óvatosan hozzákeverjük a fehérjét, és robotgéppel sűrű masszát készítünk.
  3. 26 cm-es formában 180 fokon készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha már nem ragad rá a massza, akkor kész van.
  4. Hagyjuk kihűlni, majd 3 részre vágjuk.

Mascarponekrém

  1. Az epreket pürésítjük, és egy tálban összekeverjük a mascarponével, és beletesszük a zselatint. Ízlés szerint porcukorral ízesítjük. A mascarponével könnyebb dolgozni, ha szobahőmérsékletű.

Vajkrém

  1. A tojásfehérjében feloldjuk a cukrot vízgőz felett, majd kemény habbá verjük.
  2. Egy tálba tesszük a vajat (fontos, hogy szobahőmérsékletű legyen, így könnyebb vele dolgozni), a vaníliaaromát és a habot, majd robotgéppel eldolgozzuk. Pár perc alatt selymes krémet fogunk kapni.
  3. A krém egy részét habzsákba töltjük.

Összeállítás

  1. Lefektetünk egy piskótalapot, és a szélét kitöltjük a vajkrémmel kb. 1 cm vastagon. Ez fogja a lapokat összeragasztani, és a torta magasságát is meghatározhatjuk vele.
  2. Ha ez kész, a vajas krém között kitöltjük a mascarponés krémmel. Ráhelyezzük a második piskótalapot, és azon is hasonlóan járunk el.
  3. A tetejére tesszük a harmadik lapot, majd az egészet bevonjuk a vajas krémmel egy spatula segítségével.
  4. A torta tetejét vékonyan megszórjuk kakaóporral, majd jöhet a díszítés. A torta tetején körben habzsákkal gombócokat csinálunk, és a közepükbe teszünk 1-1 csokiszívet. Ezután tetszőlegesen felhelyezzük az ostyavirágokat. Középre jöhet bármi, attól függően, milyen alkalomra szánjuk.
  5. Pár órát hagyjuk a hűtőben állni, mielőtt felvágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1295
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-mascarponés torta Séfbácsi konyhájából
Séfbácsi92 28 recept

Ezt a tortát a feleségem szülinapjára készítettem. Ehhez hasonló meztelen torta volt az esküvőnkön is, ami nagyon ízlett, ezért szerettem volna reprodukálni.

Hozzávalók

Piskóta

Mascarponekrém

Vajkrém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...