Epres-mascarponés torta Séfbácsi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Séfbácsi92
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 26% Zsír
Piskóta
-
8g finomliszt27 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
3 kcal
Mascarponekrém
-
42g mascarpone168 kcal
-
33g eper10 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
2g zselatinfix2 kcal
Vajkrém
-
17g vaj120 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
Összeállítás
Összesen
426
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 26% Zsír
Piskóta
-
90g finomliszt328 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Mascarponekrém
-
500g mascarpone2020 kcal
-
400g eper120 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
Vajkrém
-
200g vaj1434 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
15g vaníliaaroma0 kcal
Összeállítás
Összesen
5120
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 26% Zsír
Piskóta
-
4.8g finomliszt18 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
17.7g tojás22 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
Mascarponekrém
-
26.8g mascarpone108 kcal
-
21.4g eper6 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
-
1.1g zselatinfix1 kcal
Vajkrém
-
10.7g vaj77 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
-
6.4g tojásfehérje3 kcal
-
0.8g vaníliaaroma0 kcal
Összeállítás
Összesen
273
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 33.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
426
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.3 g
Zsír
-
Összesen 397.1 g
-
Telített zsírsav 125 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1510 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3562.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 736 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 1424 mg
-
Nátrium 1115 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 286.3 g
-
Cukor 204 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 711.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1836 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 221 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 923 mg
-
Retinol - A vitamin: 1807 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 342 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1575 micro
Összesen
5120
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
273
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 evőkanál finomliszt
-
6 ek cukor
-
6 db tojás
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
Mascarponekrém
-
500 g mascarpone
-
400 g eper
-
1 csomag zselatinfix
Vajkrém
-
200 g vaj
-
100 g cukor
-
3 db tojásfehérje
-
3 teáskanál vaníliaaroma
Összeállítás
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét vízgőz felett elkeverjük a cukrokkal, amíg felolvad. Akkor jó, ha már nem érződik kristályosnak. Utána kemény habbá verjük.
- A sárgáját eldolgozzuk a liszttel és a sütőporral, majd óvatosan hozzákeverjük a fehérjét, és robotgéppel sűrű masszát készítünk.
- 26 cm-es formában 180 fokon készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha már nem ragad rá a massza, akkor kész van.
- Hagyjuk kihűlni, majd 3 részre vágjuk.
Mascarponekrém
- Az epreket pürésítjük, és egy tálban összekeverjük a mascarponével, és beletesszük a zselatint. Ízlés szerint porcukorral ízesítjük. A mascarponével könnyebb dolgozni, ha szobahőmérsékletű.
Vajkrém
- A tojásfehérjében feloldjuk a cukrot vízgőz felett, majd kemény habbá verjük.
- Egy tálba tesszük a vajat (fontos, hogy szobahőmérsékletű legyen, így könnyebb vele dolgozni), a vaníliaaromát és a habot, majd robotgéppel eldolgozzuk. Pár perc alatt selymes krémet fogunk kapni.
- A krém egy részét habzsákba töltjük.
Összeállítás
- Lefektetünk egy piskótalapot, és a szélét kitöltjük a vajkrémmel kb. 1 cm vastagon. Ez fogja a lapokat összeragasztani, és a torta magasságát is meghatározhatjuk vele.
- Ha ez kész, a vajas krém között kitöltjük a mascarponés krémmel. Ráhelyezzük a második piskótalapot, és azon is hasonlóan járunk el.
- A tetejére tesszük a harmadik lapot, majd az egészet bevonjuk a vajas krémmel egy spatula segítségével.
- A torta tetejét vékonyan megszórjuk kakaóporral, majd jöhet a díszítés. A torta tetején körben habzsákkal gombócokat csinálunk, és a közepükbe teszünk 1-1 csokiszívet. Ezután tetszőlegesen felhelyezzük az ostyavirágokat. Középre jöhet bármi, attól függően, milyen alkalomra szánjuk.
- Pár órát hagyjuk a hűtőben állni, mielőtt felvágjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1295
- Feltöltés dátuma: 2020. január 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Séfbácsi92
28 recept
Ezt a tortát a feleségem szülinapjára készítettem. Ehhez hasonló meztelen torta volt az esküvőnkön is, ami nagyon ízlett, ezért szerettem volna reprodukálni.