r
Nosalty Logó

Epres-málnás-macaronos jégkrémkehely

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Epres-málnás-macaronos jégkrémkehely
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 525 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2097 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    638.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 525 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    112.8 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2553.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    946 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.2 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    875 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    855 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 2097 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 212 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kekszet ledaráljuk, és félretesszük felhasználásig.
  2. A málnát megmossuk és egy tálba tesszük, a mézzel és a frissen facsart citromlével. Villával finoman összenyomkodjuk, és hagyjuk picit "pácolódni" hűtőben.
  3. Előkészítünk 4 tetszőleges, behűtött üvegpoharat vagy kelyhet. Az aljukba teszünk egy-két kanál málnaszószt, szórunk rá 2 evőkanállal a kekszmorzsából és erre helyezünk egy szép nagy gombóc jégkrémet.
  4. Ezt a rétegezést még egyszer megismételjük, a tetejét pedig tejszínhabbal zárjuk.
  5. Miután elkészültünk az összessel, azonnal fogyasszuk vagy tegyünk mélyhűtőbe. A tálaláskor friss málnával, eperrel, kekszmorzsával és egy szem macaronnal díszítsük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 45
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Íme egy desszert a kánikula ellen, ami lehűti a testünket és a lelkünket is egyaránt. Ennek az impozáns kehelynek az alapja egy rózsaszín, mini macaronokkal tűzdelt, klasszikus eperfagylalt, aminek a kombinációja kész csoda. Az eper mellett elmerülhetünk a málna gyümölcsös ízáradatában is, amely során mini macaronokkal találkozhatunk. A kehelybe kerül még ropogós csokiskeksz-morzsa és savanykás málnaszósz is. A desszertet pedig rengeteg tejszínhabbal és friss gyümölcsökkel koronázzuk meg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek