r
Nosalty Logó

Banana split

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Banana split
adag
Előkészítés
perc
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 567 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2267 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 167 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 567 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    109.8 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1198.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    149 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 2267 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 167 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az öntethez a feldarabolt csokoládét egy edényben a tejszínnel és a vaníliás cukorral összekeverjük, olvadásig forraljuk, besűrítjük. Melegen tartjuk.
  2. Egy teflonserpenyőben a vajat megolvasztjuk, megpirítjuk rajta kissé a cukrot, felöntjük a narancslével, hozzáadjuk a fahéjat és a csillagánizst, mérsékelt tűzön sűrűre beforraljuk, a végén kivesszük a csillagánizst.
  3. Közben a meghámozott banánokat rézsútosan vastagabb szeletekre vágjuk, citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon.
  4. Beletesszük a banánkarikákat a szirupba, élénk tűzön 2-3 percig forgatjuk. Vigyázzunk, mert könnyen puhul, de szétesnie nem szabad!
  5. 4 kistányéron elrendezzük a banánkarikákat, bevonjuk a fűszeres sziruppal, mellényomunk 2-2 gombóc fagyit. Tetejüket részben meglocsoljuk a forró csokiöntettel.
  6. Azonnal tálaljuk. Sietnünk kell, mert a fagyi gyorsan olvad, a desszert lényege pedig épp a hideg-forró összhatás.
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 32714
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A banánhajó fagylalt alapú desszert. Klasszikus formájában egy csónak alakú, hosszú üvegtálkában szolgálják fel. A banánt hosszában kettévágják, és befektetik a tálkába, ez lesz a hajó. Sok változata ismert, de a klasszikus banánhajóba 1 gombóc vanília- , 1 gombóc csokoládé- és 1 gombóc eperfagylalt kerül. A vaníliafagyira karamellszirupot, a csokifagyira csokiszirupot, az epergombócra eperszirupot öntenek, és az egészet beborítják tejszínhabbal. A tetejét Maraschino cseresznyével szokták díszíteni. Az én desszertembe viszont sült banándarabok kerültek, forró csokoládémártással és jéghideg fagylalttal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek