r
Nosalty Logó

Banana split

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Banana split
adag
Előkészítés
perc
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 567 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2267 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 167 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 567 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    109.8 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1198.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    149 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 2267 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 167 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az öntethez a feldarabolt csokoládét egy edényben a tejszínnel és a vaníliás cukorral összekeverjük, olvadásig forraljuk, besűrítjük. Melegen tartjuk.
  2. Egy teflonserpenyőben a vajat megolvasztjuk, megpirítjuk rajta kissé a cukrot, felöntjük a narancslével, hozzáadjuk a fahéjat és a csillagánizst, mérsékelt tűzön sűrűre beforraljuk, a végén kivesszük a csillagánizst.
  3. Közben a meghámozott banánokat rézsútosan vastagabb szeletekre vágjuk, citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon.
  4. Beletesszük a banánkarikákat a szirupba, élénk tűzön 2-3 percig forgatjuk. Vigyázzunk, mert könnyen puhul, de szétesnie nem szabad!
  5. 4 kistányéron elrendezzük a banánkarikákat, bevonjuk a fűszeres sziruppal, mellényomunk 2-2 gombóc fagyit. Tetejüket részben meglocsoljuk a forró csokiöntettel.
  6. Azonnal tálaljuk. Sietnünk kell, mert a fagyi gyorsan olvad, a desszert lényege pedig épp a hideg-forró összhatás.
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 31924
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A banánhajó fagylalt alapú desszert. Klasszikus formájában egy csónak alakú, hosszú üvegtálkában szolgálják fel. A banánt hosszában kettévágják, és befektetik a tálkába, ez lesz a hajó. Sok változata ismert, de a klasszikus banánhajóba 1 gombóc vanília- , 1 gombóc csokoládé- és 1 gombóc eperfagylalt kerül. A vaníliafagyira karamellszirupot, a csokifagyira csokiszirupot, az epergombócra eperszirupot öntenek, és az egészet beborítják tejszínhabbal. A tetejét Maraschino cseresznyével szokták díszíteni. Az én desszertembe viszont sült banándarabok kerültek, forró csokoládémártással és jéghideg fagylalttal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.