r
Nosalty Logó

Epres madártej

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres madártej
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 232 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1156 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 95 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 232 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1819.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    954 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.5 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    540 micro
Összesen 1156 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 95 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy fazékban forraljuk össze a tejet a vaníliarúddal (vaníliás cukorral), ezután tegyük félre, és pihentessük 10 percet. Majd vegyük ki a vaníliát (ha vaníliás cukrot használunk, természetesen, elég csak kihűteni a tejet).
  2. Az epret tisztítsuk meg, vegyük le a szárát, majd turmixszoljuk össze a tej 1/3 részével. Következő lépésként félig verjük fel a tojások fehérjét, ezután adjunk hozzá 4 dkg cukrot, és folytassuk a hab felverését egészen addig, amíg kemény és fényes habot nem kapunk.
  3. Egy lábasban forraljuk újra fel a maradék tejet, és kezdődhet a habgaluskák főzése. Ehhez evőkanál segítségével szaggassunk galuskákat, és rakjuk a forró (nem lobogó, de gyöngyözően forró) tejbe, és főzzük oldalanként 1-1 percet, majd szűrőkanál segítségével vegyük ki. (FONTOS, hogy egyszerre csak kevés galuskát főzzünk, mert a főzés közben nőni fognak, és nem szabad, hogy összeérjenek.)
  4. Ezután a maradék vaníliás tejhez öntsük hozzá a tejes-epres keveréket.
  5. A tojássárgáját, a mézet, a maradék cukrot és az egy evőkanálnyi lisztet kézi habverővel keverjük ki, egy kis langyos epres tejjel öntsük fel, és dolgozzuk teljesen csomómentesre. Majd öntsük a maradék tejhez, és főzzük közepesen sűrűre.
  6. Ha elkészült, reszeljük hozzá az egy citrom héját, keverjük össze, rakjuk tálalótálba, és helyezzük rá a habgaluskákat. Jól hűtsük be, és hidegen tálaljuk!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2212
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a csodás desszert két olyan dolog kombinációja, amit mindenki szeret... eper és a madártej. Finom és könnyű, jól lehűtve pedig kiváló zárása egy könnyű, nyári ebédnek. A recept forrása Stahl Judittól származik, amit én egy kicsit átdolgoztam. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek