r
Nosalty Logó

Madártej Szabóné konyhájából

NS
Madártej Szabóné konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

297
Kalória
18.2g
Fehérje
18.1g
Szénhidrát
12.8g
Zsír
49.3g
Víz
240.1g
Koleszterin
33.8mg
Élelmi rost
16.9g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 297 kcal
  • 18% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 890 kcal
  • 18% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 18% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 297 kcal
  • 18% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2502.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    1249 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    775 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    147.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 890 kcal
  • 18% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 71 kcal

Elkészítés

  1. A tejet felforraljuk. A 4 tojásfehérjét pici cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. Evőkanállal a forró tejbe szaggatjuk a habot, és kifőzzük benne kb. 3-4 perc alatt. Ha az összes habot kifőztük, félretesszük.
  3. A 4 tojássárgáját ízlés szerinti cukorral és 1 kk liszttel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a tejhez, és ismét felforraljuk.
  4. Levesszük a tűzről,és belerakjuk a habokat. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 8 p
  • Főzés ideje: 20 p

Anyukám receptje alapján készült ez a madártej. Az állaga pontosan olyan, amilyennek lennie kell, nem sűrű és nem is híg:-). Hidegen a legfinomabb!

További receptek

Cukormentes, ünnepi panna cotta

Ha nincs sok időtök elkészíteni az ünnepi desszertet, akkor ez az elegáns panna cotta a megmentésetekre siet! Alig 10 perc aktív munka van vele, a végeredmény azonban egy letisztult, finom, ...

Nosalty

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...