Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madártej Szabóné konyhájából

Madártej Szabóné konyhájából
Madártej Szabóné konyhájából
28 perc / előkészület: 8 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám receptje alapján készült ez a madártej. Az állaga pontosan olyan, amilyennek lennie kell, nem sűrű és nem is híg:-). Hidegen a legfinomabb!

hozzávalók / 3 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet felforraljuk. A 4 tojásfehérjét pici cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. Evőkanállal a forró tejbe szaggatjuk a habot, és kifőzzük benne kb. 3-4 perc alatt. Ha az összes habot kifőztük, félretesszük.
  3. A 4 tojássárgáját ízlés szerinti cukorral és 1 kk liszttel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a tejhez, és ismét felforraljuk.
  4. Levesszük a tűzről, és belerakjuk a habokat. Jó étvágyat!
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 739
elküldve: 6
receptkönyvben: 33
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabóné

Mióta szakács: 2012.02.24.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habos desszert, édes tojáshabos vaníliakrém, vaníliás-habos desszert

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

npetra
npetra Sat, 2012-12-01 22:33

Probald meg, hogy teszel hozza vanilias cukrot. Az nelkulozhetetlen a madartejhez.

297
tej 1 l
1 csipet
cukor 1 ek
tojás 4 db
finomliszt 0.25 evőkanál